Hovedinnhold

Green Day har alkonekt på turneen

* Har med seg kone og barn til Oslo
* Lover å spille alle hitsene

SOBER: Billie Joe Armstrong og Green Day har ikke alltid vært edru under deres turneer. I kveld stiller de fullt skjerpet på Ullevaal. Her fra ders konsert samme sted i 2010. Foto: ROGER NEUMANN
SOBER: Billie Joe Armstrong og Green Day har ikke alltid vært edru under deres turneer. I kveld stiller de fullt skjerpet på Ullevaal. Her fra ders konsert samme sted i 2010. Foto: ROGER NEUMANN
Det blir lite festing på Green Day under besøket i Oslo. Bandmedlemmene har spesifikt bedt om å ikke få servert noe alkohol under sin verdensturné.

Klokken 20.30 skal etter planen de amerikanske punkrockerne gå på scenen på Ullevaal. Og trioen har ikke tatt lett på oslobesøket:

Scenen som er satt opp på Ullevaal skal være en av de største produksjonene som er gjort på nasjonalarenaen noensinne.

Bor hos Stordalen

Etter hva VG erfarer kom hele bandet i går kveld og sjekket så inn på Petter Stordalens luksushotell «The Thief» på Tjuvholmen. Flere av medlemmene har også med seg både kone og barn til Oslo.

VG kjenner til at bandmedlemmene spesifikt skal ha bedt om å ikke bli servert noe alkohol under deres verdensturné.

Det blir derfor trolig et meget fokusert band å se på Ullevaal stadion i kveld.

Slik har det ikke alltid vært. For under et år siden sjekket vokalist Billie Joe Armstrong inn på et rehabiliteringssenter.

Dette etter den famøse episoden da Green Day-sjefen ble mektig forbannet fordi bandet ble tvunget til å avslutte sin konsert ved iHeartRadio-festivalen i Las Vegas langt tidligere enn de hadde planlagt.

Satt vennen foran musikken

I en lang «fuck»-tirade fra vokalisten fikk også ungpikeidolet Justin Bieber passet sitt påskrevet.

STORSTUE: Dette er en av de største sceneproduksjonene som er satt opp Ullevaal noensinne. Foto: Privat
STORSTUE: Dette er en av de største sceneproduksjonene som er satt opp Ullevaal noensinne. Foto: Privat

I et intervju med Rolling Stone forklarer rebellen at det var alkohol- og narkotikamisbruket som tvang han på rehabilitering.

- Jeg kunne våkne opp på en sofa hos noen fremmede. Jeg husker ikke hvordan. Det var total «blackout», uttalte han til magasinet.

I et intervju med VG denne uken forteller bassist Mike Dirnt (41) at etter sammenbruddet skjønte resten av bandet det var på tide å sette vennskapet foran musikken.

- Vi tok situasjonen på alvor med én gang. Vi skjønte umiddelbart at tiden var kommet for å sette vennen vår foran musikken. Dette var Billies personlige problem som kom ut i offentligheten fordi han er en kjent person, og vi tok den lengste pausen vi noensinne har hatt.

For å sjekke om de var klare for comeback, spilte Green Day en periode kun på små, lokale klubber. Deretter utvidet de til større scener, før de i januar annonserte nye turnédatoer rundt i Europa.

Fredagen holdt bandet konsert i Norrköping i Sverige. Her ble flere fans tatt opp på scenen for å synge med bandet.

Bandet fikk også fire av fem stjerner av lokalavisen Norrköping Tidende og ble beskrevet som vitalt og spillesugen.

«Kunne holdt på hele natta»

Anmelderen Marcus Nyenger skriver at frontmannen Billie Joe Armstrong var en «trasig person i fjor».

«Nå er det en rusfri tikkende Armstrong som frir til publikum og som sikkert kunne spilt hele natten», heter det videre i anmeldelsen.

Det er ifølge Billettservice fremdeles ledige billetter til kveldens konsert på Ullevaal. Før punkrockerne skal på scenen skal det britiske indierockbandet Kaiser Chiefs og det amerikanske poprockbandet All Time Low varme opp publikum.

I VG-intervjuet har Green Day-bassist Mike Dirnt (41) også lovet å spille både nye og gamle hits, som «Basket Case», «When I Come Around», «Holiday», «American Idiot» og «Boulevard of Broken Dreams».

Ifølge settlisten til bandet fra fredagens konsert i Sverige er det flere slagere i vente for det norske publikummet:

* 99 Revolutions
* Know Your Enemy
* Stay the Night
* Stop When the Red Lights Flash
* Letterbomb
* Oh Love
* Holiday
* Boulevard of Broken Dreams
* Stray Heart
* Murder City
* Waiting
* Burnout
* Hitchin' a Ride
* When I Come Around
* St. Jimmy
* Longview
* Basket Case
* She
* King for a Day
* Shout
* Minority

Ekstranummer:
* American Idiot
* Jesus of Suburbia
* Brutal Love

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys