Hovedinnhold

Fra Astrid Lindgren-debut til Batman-suksess

FØR OG NÅ: Christian Bale(t.h) startet sin skuespillerkarriere i en Astrid Lindgren-film. Foto: SF Norge/Pa Photos
FØR OG NÅ: Christian Bale(t.h) startet sin skuespillerkarriere i en Astrid Lindgren-film. Foto: SF Norge/Pa Photos
(VG Nett) Christian Bale (38) startet sin skuespillerkarriere i Astrid Lindgren-filmen, «Mio min Mio». Nå slår «The Dark Knight Rises»-skuespilleren, alle kinorekorder.

For 25 år siden filmdebuterte Christian Bale i Astrid Lindgrenfilmen «Mio min Mio». Nå er han en av verdens største filmstjerner, og har hovedrollen Christoffer Nolans suksessfulle Batman-trilogi.

Les hvordan det gikk med barnestjernene på VG+  eller i dagens papirutgave av VG.

- Takk for at du minner meg på Mio og landet i det fjerne. Jeg hadde nesten glemt den filmen. Jeg må se den igjen nå, kjenner jeg, lo Christian Bale da VG under et intervju i 2008 spurte ham om hvilke av hans heltedåder på filmlerretet som føles viktigst - som superhelten Batman, eller som Jum-Jum i «Mio min Mio».

Sammen med Mio og ved hjelp av Linn Stokke og Sverre Anker Ousdal, overvant han den onde ridder Kato og befridde barna i «landet i det fjerne». Det var i 1987.

- Det føles som en evighet siden jeg var i Skandinavia og gjorde den filmen. Men det gleder meg, om det er slik at den gjorde inntrykk på det norske folk, sa Bale.

Christian Bale er for tiden høyaktuell med den siste filmen i Christoffer Nolans Batman-trilogi, «The Dark Knight Rises».

Filmen hadde premiere i New York 16. juli, men ble først vist på norske kinoer natt til 25. juli.

«The Dark Knight Rises» godt mottatt av norske Batman-fans. Bare i Oslo så nærmere 30.000 filmen på kino under åpningshelgen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys