Hovedinnhold

Forfatter frastjålet PC-er - utlover 100.000 kroner i dusør

ROBBET: Hans Olav Lahlum ble frastjålet PCer og mobiltelefon. Foto: Trond Solberg, VG
ROBBET: Hans Olav Lahlum ble frastjålet PCer og mobiltelefon. Foto: Trond Solberg, VG
(VG Nett) Forfatter Hans Olav Lahlum lover 100.000 kroner i dusør til den som finner hans stjålne PC-er.

Tips oss

På sin Facebook-profil postet Lahlum en statusoppdatering hvor han forteller om tyveriet:

«Har blitt frastjålet begge sine bærbare PC-er fra sitt hotellrom (rom 330) på Ullevål stadion i Oslo. PC-enes innhold er uomsettelig for andre, men tilnærmet uvurderlig for meg. Jeg er klar over at sjansen er forsvinnende liten, men utlover likevel en dusør på kroner 100 000 til den/de som i løpet av sju dager kan skaffe meg tilbake PC-ene med komplett innhold.»

Vet du noe om denne saken?  Tips VG Netts journalister her! 

I tillegg til PC-er ble også Lahlums mobiltelefon stjålet.

Han skriver:

«Ble frastjålet sin vanlige mobil samtidig med PC-ene. Kommer tilbake med informasjon om ny mobiltelefon i løpet av få dager, bruk i mellomtiden epost ved behov for å nå meg.»

Bokutgivelse ikke i fare

Den uheldige forfatteren omtales på Wikipedia også som historiker, skribent, sjakkspiller og SV-politiker.

Hans Olav Lahlum trådte for alvor fram i ramplyset da han falt av stolen i debattprogrammet Redaksjon EN. Ørepluggen falt ut av Lahlums øre og idet han bøyde seg ned for å plukke den opp falt han av stolen.

Flere har kommentert Lahlums statusoppdatering på nettsamfunnet. Noen timer etter den første statusoppdateringen om tyveriet kunne han fortelle at det er en svært ubehagelig opplevelse å få frastjålet både åndsverksarbeid og personlige dokumenter.

«Men understreker at jeg fortsatt er ved godt mot og godt humør, og fortsatt regner meg selv som et svært privilegert menneske. Det viktigste for meg er vennene mine, og de kan ingen stjele!! :-)»

Flere har uttrykt bekymring på Lahlums Facebook-vegg for hans kommende krimroman, og forfatteren opplyser at høstens krimroman allerede er sendt til trykkeriet og hans nærmeste rådgivere har sikkerhetskopier av manuset for romanen som skal utgis i mars neste år.

Det har ikke lyktes VG Nett å komme i kontakt med Hans Olav Lahlum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys