Hovedinnhold

Norges første konfirmasjonskonsulent

Travle dager for Helle Mari (42)

STJØRDAL/ÅLESUND (VG) Det er for tiden tett trafikk på nettstedet konfir- masjonsweb.no

Denne saken handler om:

FAKTA

Dette koster festen

På oppdrag fra VG har konfirmasjonskonsulent Helle Mari Bratreit Dullum satt opp følgende utgifter for et selskap med 40 gjester:

  • Leie av selskapslokale 3000,-
  • Catering/festmiddag14.000,-
  • Invitasjoner, bordkort, meny/sanghefte 2000,-
  • Fotograf 4000,-
  • Bunad/festdrakt 20.000,-
  • Blomster 2000,-
  • Diverse (drikke, kaffe, lys, servietter, frisør) 3000,-
  • Sum 48.000,-

Prisen er basert på at venner og naboer stiller som kjøkken og serveringshjelp og at familie og venner baker kaker. I tillegg kommer konfirmantgave fra foreldrene.

GRÜNDER: Helle Mari Bratreit Dullum (42) lever av å gi å gi råd, tips og vink om bryllup, konfirmasjoner og andre selskap. Foto: Thor Nielsen
GRÜNDER: Helle Mari Bratreit Dullum (42) lever av å gi å gi råd, tips og vink om bryllup, konfirmasjoner og andre selskap. Foto: Thor Nielsen
Helle Mari Bratreit Dullum (42) er landets første konfirmasjons-konsulent. Hun lever av å gi å gi råd, tips og vink om planleggingen av store selskapeligheter.

- Det er 20.000 brukere på nettstedet mitt hver eneste måned. I tillegg svarer jeg på en rekke e-poster om konfirmasjonen. Behovet er mye større enn jeg trodde, forteller 42-åringen fra Stjørdal.

Hun selger også egne konfirmasjonsplanleggere, driver rådgivning og har egen konfirmasjonsbutikk på nettet. Der kan du få det meste av det du trenger til konfirmasjonen.

Hun er datafreak, er utdannet i informatikk og har alltid hatt en gründer i magen.

Bryllups-nettside

Men hun vil ikke være med på at hun skummer fløten av høytidelige anledninger hvor pengene sitter løst.

- Nei, mye av min virksomhet handler også om å gi råd for å gjøre konfirmasjonen så billig som mulig, sier Helle Mari.

Hun startet nettstedet bryllupsweb.no i 2001, og det er fortsatt det hun så langt tjener mest penger på.

Da hun selv skulle arrangere konfirmasjon, søkte hun på nettet uten å finne noe nyttig. Dermed ble ideen om også en egen konfirmasjonsweb unnfanget, og forløst i januar i år.

- Far ber om råd og tips for talen. Mor om tips for det praktiske for den store dagen. Sånn sett virker det som om kjønnsrollemønsteret ikke har forandret seg stort, forteller Dullum om de vanligste henvendelsene.

Og fortsatt synes de fleste å slite tungt med sangen til konfirmanten.

- Den er det mange som ber om hjelp til, ja, forteller Dullum. Men også konfirmantene selv ber henne om råd. Stadig flere konfirmanter vil gjerne holde tale for å takke sine foreldre, foresatte eller nærmeste for både dagen og oppveksten.

Dyrt

Med ca. 50.000 konfirmanter hvert år sier det seg selv at det er enorme summer i omløp i forbindelse med konfirmasjonene her i landet.

- Det er ingen tvil om at konfirmasjonen kan bli en dyr dag for mange. Én ting er utgiftene til selskapet, en annen er gaven som i all hovedsak er penger. De fleste gir barna sine et sted mellom 5000 og 20.000 kroner i gave. Men jeg har også hørt om summer på nærmere 60.000 kr., forteller Dullum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys