Hovedinnhold

«Trolljegeren»-produsent: - Man må ta troll på alvor

Se bildene fra verdens første «Trolldokumentar»

(VG Nett) Filmen «Trolljegeren» presenteres som en dokumentar med sikre beviser på at troll finnes. Det har fått produksjonsselskaper i utlandet til å fatte interesse.

- Det er noe med norske troll som engasjerer. Alle har jo et forhold til troll, selv om assosiasjonene det gir er litt forskjellige på ulike steder i verden. Så allerede før filmen er vist, har vi fått telefoner med forespørsel om å lage en remake, sier produsent Sveinung Golimo til VG Nett.

VGTV:Se traileren til «Trolljegeren» her

Sammen med medprodusent John M. Jacobsen har han nylig vært i USA for å snakke med interessenter til filmen «Trolljegeren».

Filmen har ikke premiere før 29. oktober, og produsentene har valgt å holde lokk på bilder og detaljer fra filmen helt frem til nå. Bare noen små klipp har kommet ut, før traileren til filmen nå slippes. Dette har åpenbart vekket interesse langt utenfor Norges grenser.

- Vi ønsket å presentere filmen på denne måten, og sakte men sikkert gi folk et inntrykk av hva dette er. Vi har hatt en teaser ute som har fått god respons, og nå viser vi litt mer av hva denne filmen handler om, sier Golimo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TROLL PÅ FILM: «Trolljegeren» hevder å være verdens første dokumentar om troll. Foto: SF Norge AS
TROLL PÅ FILM: «Trolljegeren» hevder å være verdens første dokumentar om troll. Foto: SF Norge AS

Trolldokumentar

Utgangspunktet for filmen er tre studenter ved medielinja i Volda som får i oppgave å lage en dokumentar om en lokal personlighet. De kommer da over en mann som med jevne mellomrom tar turen ut i skogen, for å jakte troll.

- I denne filmen får man for første gang se ekte troll. Det er spesielt å få fanget disse vesenene på film og vi føler vi har dokumentert skikkelig at troll finnes. Man må ta troll på alvor, sier produsenten.

- Kan man egentlig ta troll på alvor?

- Ja, det synes jeg man skal gjøre. De er noen voldsomme vesener, sier Golimo.

Hva tror du om den angivelige trolldokumentaren?Følg Rampelys på Facebook og si din mening.

Mange komikere

På rollelisten står blant andre Knut Nærum, Otto Jespersen og Hans Morten Hansen. Tre kjente og profilerte komikere, som foreløpig har fått beskjed om å ikke si for mye av hva de har vært med på.

FLERE TYPER: I «Trolljegeren» får man nærkontakt med en rekke forskjellige troll. Foto: SF Norge AS
FLERE TYPER: I «Trolljegeren» får man nærkontakt med en rekke forskjellige troll. Foto: SF Norge AS

- Men jeg tror på troll. Da jeg var liten ble vi skremt med troll. Nå har jeg lært at det finnes mange forskjellige typer troll, sier Hans Morten Hansen til VG Nett.

- Ødelegger det troverdigheten til filmen at det er så mange komikere med?

- Overhodet ikke. Alle som ser den, vil skjønne at troll finnes, sier Hansen.

Les også:17,5 mill til to nye filmer fra «Max Manus»-produsent

Max Manus-oppfølger

«Trolljegeren» blir den første filmen som Jacobsen og Golimos produksjonsselskap Filmkameratene kommer ut med, siden gigantsuksessen «Max Manus». Filmen fikk gode kritikker, et enormt publikumsbesøk og kasserte inn flere Amanda-priser under utdelingen i 2009. Dette blir noe helt annet.

- Suksessen til «Max Manus» har gitt oss en stabilitet til å tenke langsiktig, men det har ikke hatt direkte innvirkning på arbeidet med «Trolljegeren». Dette blir noe helt annerledes, og det er veldig spennende, sier Golimo.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN
Og følg journalist Ida Anna Haugen på Twitter

MAX MANUS-SUKSESS: John M. Jacobsen og Sveinung Golimo er tilbake med en ny film etter den enorme suksessen med «Max Manus». Her tar de imot Amanda-prisen for beste norske kinofilm i 2009. Foto: Scanpix
MAX MANUS-SUKSESS: John M. Jacobsen og Sveinung Golimo er tilbake med en ny film etter den enorme suksessen med «Max Manus». Her tar de imot Amanda-prisen for beste norske kinofilm i 2009. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film