Hovedinnhold

Skriv om ulykkelig kjærlighet - vinn tur til Paris

(VG Nett) Fikk du ikke den du elsket? Husker du fremdeles smerten? Nå kan du få noe godt ut av elendigheten.

SLIK GJØR DU

  • Send din tekst til vghelg@vg.no, merket «Min umulige kjærlighet».
  • Lag den som en fortelling med litterære virkemidler – gjerne i novelleform.
  • Makslengde er 7000 tegn med mellomrom, og innleveringsfrist er 7. februar.
  • Vinnerteksten trykkes i VG Helg lørdag 2. mars, og premien er en langhelg for to i Paris hvor fly og overnatting er inkludert.

Av Linn Beate Eriksen og Monica Flatabø

I forbindelse med filmatiseringen av Hamsuns «Victoria» inviterer VG Helg, SF Norge, Filmkameratene og Gyldendal Norsk Forlag alle sine lesere til å være med i en skrivekonkurranse.

Send inn teksten her ! Husk å skrive «Min umulige kjærlighet» i emnefeltet.

Tema er - som «Victoria» handler om - den ulykkelige kjærligheten.

VGTV: Se traileren fra «Victoria»

Les en stor sak om umulig kjærlighet i dagens VG Helg!

Har du opplevd at kjærligheten gikk i knas, og at du fortsatt drømmer om den personen du aldri fikk? Eller kanskje du bare har en knakende god idé til hva som er vår tids store kjærlighetsdrama?

Da har du muligheten til å få din fortelling på trykk i VG Helg, og vinne en langhelg for to i Paris.

I juryen sitter forfatter Jan Kjærstad, forfatter Kristine Storli Henningsen, produsent i Filmkameratene John M. Jacobsen, redaktør i Gyldendal Norsk Forlag Sigrun Hindar og utgavesjef i VG Helg Marte Spurkland.

Her kan du lese forfatternes egne skrivetips, og få innsyn i deres favoritter.

Jan Kjærstads skrivetips:

- Det viktigste rådet er å sette av tid. Bestemme seg. Bite tennene sammen og skrive. Og så skal man ikke bli motløs hvis det første utkastet er dårlig. Vær tvert imot stolt av det, og vit at det går lettere med neste utkast. Til slutt, før man lar andre lese det, skal man forsøke å luke ut klisjeene. Særlig når det gjelder kjærlighet, er det lett å ty til klisjeer.

Jan Kjærstads favoritter blant kjærlighetshistoriene er Shakespeares drama «Romeo og Julie» og Goethes «Den unge Werters lidelser».

- «Romeo og Julie» særlig fordi det handler om to unge mennesker, og uansett hvordan man snur og vender på det, er man aldri så forelsket som i tenårene. Så ladet. Så dristig. Samtidig er det lett å overføre de hindringene de to elskende møter, til samtiden. I stykket er det den uoverstigelige kløften mellom to stridende familier, men hindringen kunne like gjerne være ulik rase, ulik klasse, ulik alder, ulik religion.

Kristine Storli Henningsens skrivetips:

- Skriv dårlig først. Ikke sitt og pirk på hver eneste setning, men skriv rett fra hjertet. Husk at ingen ser deg og at ingen skal lese ditt førsteutkast. Det kan også være lurt å sette seg inn i enkel dramaturgi, det finner du lett på nettet. Det fungerer godt å bruke den samme spenningskurven når man skriver som på film. Husk at det må være en konflikt som drar handlingen fremover og som gjør historien spennende å lese. Og til slutt et råd jeg fikk fra Jon Michelet: Avslutt skrivingen på et sted det er lett å begynne igjen.

Favoritt-kjærlighetshistoriene til Kristine Storli Henningsen er «Dirty Dancing» og «Breaking the Waves».

- «Dirty Dancing» gjorde uutslettelig inntrykk på en hel generasjon jenter. Historien har alt!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film