Hovedinnhold

Russel Crowe ba om unnskyldning etter sex-kommentar

<p>«BIZARR OG MUSIKALSK»: Russell Crowe måtte tåle hard kritikk for sin tale under en prisutdeling i Australia denne uken.</p>

«BIZARR OG MUSIKALSK»: Russell Crowe måtte tåle hard kritikk for sin tale under en prisutdeling i Australia denne uken.

Foto: Ben Stansall, AFP
Skuespilleren Russell Crowe ba offentlig om unnskyldning etter en sexkommentar under er prisutdeling i Australia onsdag.

Hendelsen fant sted under den TV-overførte  Australian Academy of Cinema and Television Arts Awards.

The Hollywood Reporter skriver at Crowe måtte be om unnskyldning etter en historie han fortalte publikum om at han hadde anal-sex med sin motspiller Jacqueline Mackenzie på settet under innspillingen av filmen «Romper Stomper» i 1992.

Les også: #Metoo-kampanjen er kåret til «Årets person» i Time Magazine

– Det var et dårlig forsøk på å være morsm, unnskyldte Crowe seg etterpå.

Det var heller ingen tvil om at hans uttalelser falt i svært dårlig jord under en sermoni hvor mange av prisvinnerne og stjernene som presenterte de forskjellige prisene, benyttet anledningen til å rette fokus mot sextrakassering og overgrep i filmbransjen både i Asutralia og i Hollywood.

Fikk du med deg? Slik var Harvey Weinstein de dramatiske timene før han ble avslørt

TV-sendingen fra prisutdelingen var ikke direktesendt og Crowes tale ble derfor redigert bort i sin helhet. Selv ønsket Crowe å rette oppmerksomheten mot hva som binder mennesker sammen - og mente at han egentlig bare snakket om nærhet og følsomhet.

Les også: Russell Crowe skal døpes!

– Det var ikke min mening å krenke noen, sa Crowe etter at australske medier betegnet uttalelsene som «bisarre» - og «svært umusikalske».

Crowe fikk imidlertid støtte fra Jacqueline Mackenzie som fortalte at hun og Crowe den gangen fleipet med hvor vanskelig det var å spille inn noen av scenene til «Romper Stomper». Hun sier også at hans spøk rundt dette har ingen relevans i forhold til den viktige debatten rundt seksuell trakassering.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film