Hovedinnhold

«Ringenes herre» til Spektrum

Den siste "Ringenes Herre"-filmen, "Atter en konge" har verdenspremiere 17. desember. Men allerede to dager før vises filmen i Oslo Spektrum.
- Vi arrangerer en veldedighetsforestilling der en del av inntektene går til Amnesty International. Det blir en gigantisk markering av den siste filmen i triologien, sier direktør Guttorm Pettersson i SF Norge som distribuerer "Ringenes Herre"-filmene i Norge.

Det er plass til 5000 i salen når den siste filmen i Peter Jacksons triologi ruller over den 16 x 36 meter store skjermen i Oslo spektrum - to dager før premieren 17. desember klokken 00.03.

- Det har jo vært en enorm etterspørsel etter billetter til premieren, og med dette gir vi mange en mulighet til å se filmen tidlig. Vi har fått klarsignal av New Line Cinema til å gjennomføre visningen, blant annet fordi de har merket seg den store interessen for filmene her i Norge, sier Pettersson.

Men Norge blir ikke det første stedet til å vise filmen. Den skal spesialvises i regissør Peter Jacksons hjemby Wellington på New Zealand allerede 3. desember. I tillegg til selve filmen, som denne gangen er på tre timer og 15 minutter, blir det også et show med "Ringenes Herre"-figurer som bygger opp til visningen av den siste filmen.

Billettsalget starter mandag 1. september, men natt til torsdag 26. august får de som kjøper "To tårn"-dvd'en i Free Record Shop på Egertorget i Oslo, kjøpe en billett hver. Billettene koster hele 490 kroner pluss avgift.

- Vi gjør dette blant annet for å unngå svartebørshandel. Forrige gang hørte vi om premierebilletter som gikk for 1800 kroner stykket på svartebørsen. 490 kroner er dyrt, men filmen er lang og i tillegg lager vi et velregissert og påkostet show. Kvaliteten på utstyret og lyden skal også være utmerket, sier Pettersson - som ikke ser bort i fra at det fortsatt blir "Ringenes Herre"-kø før premieren likevel.

- Folk er velkomne til å ligge i kø i år også. For noen er jo det blitt en del av det hele.

PS! Verdenspremiere på "Atter en konge"-traileren er 26. september. I Norge vil den bli vist før den norske romantiske komedien "Kvinnen i mitt liv" med Thomas Giertsen i hovedrollen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film