Hovedinnhold

Tror ikke publikum får nakensjokk

Kalles for Norges «Brokeback Mountain»

POPULÆR STAB: (f.v.) Rolf Kristian Larsen, Ida Elise Broch og Arthur Berning spiller hovedrollene i «Mannen som elsket Yngve». Foto: Knut Erik Knudsen
POPULÆR STAB: (f.v.) Rolf Kristian Larsen, Ida Elise Broch og Arthur Berning spiller hovedrollene i «Mannen som elsket Yngve». Foto: Knut Erik Knudsen
Hovedrolleinnehaverne i «Mannen som elsket Yngve» tror ikke nakenscenene vil overraske publikum.

Denne saken handler om:

- Det blir en del kropp. Vel bekomme, flirer Rolf Kristian Larsen.

Han spiller Jarle i «Mannen som elsket Yngve». Der er han kjæreste med Katrine (Ida Elise Broch) og bestekompis med Helge (Arthur Berning). Så begynner Yngve i klassen...

- Det kler filmen veldig godt, sier Ida Elise om nakenscenene.

Rolf Kristian ler: - Nå kommer du med sånne ordentlig seriøse uttalelser!

- Ja, medgir Ida, og fortsetter; - men det er scener som er kunstneriske forsvarlige. Det er viktig å skildre det flotte de to har sammen. De er på topp i forholdet sitt og det gjør det så vanskelig for Jarle å bryte ut.

Filmkjærestene er enig i at nakenscenene er viktige for at publikum skal føle ordentlig med Jarle og Katrine.

- Og det er ikke noen andre steder du så tett innpå et kjærestepar som når de er nakne under et pledd, oppsummerer Rolf Kristian, som påpeker at det ikke er noen sexscener i filmen.

- Du ser bare noen pupper og rumper. Men det er jo ikke hvilke som helst pupper og rumper, ler han, som syntes innspillingen av scenene var noe for seg selv.

- Jeg ble jo ikke vant til å daffe rundt naken på settet. Nei, det blir du ikke vant til.

Røkte p-piller

I filmen tenner en særdeles full og fortvilet Jarle en hasj-joint hvor han også stapper p-piller.

- Vi skulle filme at jeg la p-pillen oppi den jointen, så det skulle bli kult. Vi brukte ekte p-piller. Og jeg var så inne i det at jeg røkte det hele - med p-pillene. Effekten? Ja, jeg ble jo utrolig glad og feminin, da. He-he. Nei, det var ikke noe virkning av det, gitt.

På homsenettstedet Gaysir er «Mannen som elsket Yngve» karakterisert som Norges svar på «Brokeback Mountain».

Skuespillerne i «Mannen som elsket Yngve» ser det ikke slik.

- Den er definitivt ikke en homofilm. Jeg identifiserer meg også veldig med denne filmen. Den handler om forelskelse, identitet og kjærlighet. Det er like feil å si at dette er en homofilm, som å si at «Romeo og Julie» handler om heterofili. Men jeg kan skjønne at homofile vil trykke denne filmen til sitt bryst. Det er jo elementer i filmen hvor to gutter er forelsket, sier Rolf Kristian.

Han liker at forslaget til felles ekteskapslov for homofile og heterofile behandles samme uke som «Mannen som elsket Yngve» har premiere.

I filmen er de rundt 17-18 år, og året er 1989. Men trioen tror ikke det er særlig forskjell å være 17 den gang og i dag.

- Jeg tror uansett årstall at det er vanskelig å være 17 år. Du er på leting etter deg selv, veldig opptatt av hvem du skal omgås, hvem du skal være. Det er en veldig brutal tid, egentlig. Det er så store følelser, de er helt enorme.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film