Hovedinnhold

«Snømannen» topper kinolisten

<p>ENER: Michael Fassbender som Harry Hole gjør det skarpt på kino. Foto: Universal Pictures</p>

ENER: Michael Fassbender som Harry Hole gjør det skarpt på kino. Foto: Universal Pictures

Slakt og lunkne anmeldelser ser ikke ut til å ha avskrekket kinopublikumet i helgen: 83.000 så «Snømannen».

Denne saken handler om:

Ferske tall fra bransjeorganisasjonen Film & Kino viser at «Snømannen», som hadde norgespremiere fredag, fikk 83.058 til å løse billett på kinoer landet over i helgen. Med forhåndsvisninger har 95.000 sett filmen så langt.

VGs anmeldelse: Hva i alle dager skjedde her?

Det plasserer filmen på en trygg førsteplass, foran «Askeladden – I Dovregubbens hall» med nær 35.000 og «Blade Runner 2049» med rundt 19.000 besøkende denne helgen.

Les også: Ofret Val Kilmers stemme i «Snømannen»

Som kjent fikk «Snømannen» tidlig svært lave terningkast fra anmelderne i VG, Adresseavisen og NRK, som alle trillet 2. Deretter har det vært ironisk slakt i Dagens Næringsliv, nok en 2-er fra Dagbladet, men 4-er i Nettavisen og Filmmagasinet.

«Snømannen»-aktuelle Oftebro: – Ikke enig i at filmen er en 2-er

Mens filmkrikerveteran Per Haddal kritiserte de norske anmelderne som slaktet filmen, har heller ikke de internasjonale anmelderne vært overstrømmende. På anmeldelsesdatabasen Metacritic har «Snømannen» fått 34 av 100 etter ti anmeldelser. Mens The Guardian er den mest positive med tre av fem stjerner og superlativer som «severdig», er The Telegraph nede på slakt med én av fem. Overskriften der er: «Michael Fassbenders skandi-noir-mareritt er redselsfullt».

Jo Nesbø: – «Snømannen» på film er ikke min historie

Tydeligvis har kombinasjonen av Hollywoodstjerner, Jo Nesbø og norsk natur vært nok til å lokke norske seere til kinosalen så langt. I det amerikanske markedet får «Snømannen» premiere fredag førstkommende.

Se også: Bakomfilm fra innspilling av «Snømannen»:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film