Hovedinnhold

Skuffende åpning for «Beatles»

Produsenten: - Vi forstår ikke hva som har skjedd

<p>FLOPPER: Ole Nicolai Myrvold Jørgensen, Louis Williams, Halvor Tangen Schultz og Håvard Jackwitz spiller hovedrollene i filmen som under åpningen denne helgen hadde besøkstall.<br/></p>

FLOPPER: Ole Nicolai Myrvold Jørgensen, Louis Williams, Halvor Tangen Schultz og Håvard Jackwitz spiller hovedrollene i filmen som under åpningen denne helgen hadde besøkstall.

Foto: OSLO KINO
Drøye  17.000 besøkende så «Beatles» under åpningshelgen. Produsent Jørgen Storm Rosenberg er skuffet over tallene.

Denne saken handler om:

«Beatles» hadde premiere denne helgen etter at filmen ble pressevist for første gang under filmfestivalen i Haugesund. Det ble en svak åpningshelg, og det var bare drøyt 17.000 som tok seg turen for å se den norske storfilmen.

– Vi er selvfølgelig skuffet. Vi mener dette er en film som skulle nådd høyere. Vi har testet filmen grundig underveis, og den har skåret meget høyt. Vi forstår egentlig ikke hva som har skjedd.

– Tilbakemeldingene vi får fra publikum er stikk i strid med kritikkene. Det er tydelig at vi nå ikke når målet vi har satt oss. Jeg tok feil, og skal nå gjøre det jeg kan for at filmen kommer til et ok resultat til slutt.

Filmanmeldelse:«Beatles»

På produsentens hjemmeside ble det før helgen opplyst at det kvantitative målet for filmen er 600.000 publikummere.

Produsent Jørgen Storm Rosenberg svarte slik på VGs spørsmål om det er risikabelt å gå ut med et så høyt tall, før filmen har hatt premiere:

– Nei, ser ikke på det som risikabelt. Det er et tall vi har operert med hele veien. Det er også viktig for oss at publikum liker det vi har jobbet så lenge med. At folk anbefaler filmen og syntes følelsen fra boken er bevart.

– Så dere går ikke konkurs hvis dere ikke får 600.000?

– Finansieringen av denne film er ikke så skjør at vi går konkurs av den grunn. Men det finnes jo et smertepunkt. Det gjør det i alle filmfinansieringer, sier Storm Rosenberg om filmen som hadde et budsjett på 50 millioner kroner.

Har du sett filmen? Hva synes du? Diskuter i kommentarfeltet!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film