Hovedinnhold

Norsk filmhulder får amerikansk oppmerksomhet

HULDRA: Silje Renåmo som huldra i den norske filmen «Thale». Foto: yesbox
HULDRA: Silje Renåmo som huldra i den norske filmen «Thale». Foto: yesbox
(VG) I all hemmelighet har regissør Alexander Nordaas (28) laget hulder-filmen «Thale».

Denne saken handler om:

- Jeg har bevisst holdt en svært lav profil, fordi dette er en lavbudsjettfilm. Derfor har vi heller ikke knyttet til oss en norsk distributør ennå, sier regissøren fra Mosjøen. Filmen ble spilt inn i 2009 og 2010, med noe støtte fra Nordnorsk filmsenter og lokale sponsorer. Nå er den nesten ferdig, og regissøren regner med premiere i løpet av høsten.

Men for få dager siden ble det lagt ut en trailer fra den kommende thrilleren om huldra på nettstedet Twitch. Der poengteres den nordiske troll-og tusserbølgen, med «Trolljegeren» som lokomotiv.

Ville lage remake

FILMPLAKATEN: Slik ser posteren til filmen «Thale» ut. Foto: yesbox
FILMPLAKATEN: Slik ser posteren til filmen «Thale» ut. Foto: yesbox

- Denne lille trailersnutten resulterte faktisk i en henvendelse fra Hollywood med ønske om å lage en remake. Akkurat det tar jeg med en klype salt, sier Nordaas med et smil.

Han har tidligere laget musikkvideoer, reklamefilm og den prisbelønte kortfilmen «Bak lukkede dører». Nordaas vil si minst mulig om hva «Thale» handler om, bortsett fra at huldra er sentral.

Filmens hulder spilles av Silje Reinåmo fra Mosjøen. Hun har blant annet rollen som Solveig i den norske biten av den internasjonale filmen «Geography of the Hapless Heart».

- Dette er starten

Nordaas tror filmer som «Trolljegeren» og «Thale» er starten på flere filmer fra vår norsk trolske eventyrverden.

- Det er på høy tid vi tar fatt på denne del av vår historie. «Trolljegeren» er en stor banebryter. Vår film, «Thale», har ikke på langt nær de samme visuelle effekter som «Trolljegeren». Vi setter historien i fokus. Grunnen til at jeg ikke har snakket om prosjektet, er at jeg ville godkjenne filmen selv, før jeg sender den fra meg, sier Alexander Nordaas.

REGISSØR: Alexander Nordaas regisserer filmen om den norske huldra, «Thale». Foto: yesbox
REGISSØR: Alexander Nordaas regisserer filmen om den norske huldra, «Thale». Foto: yesbox

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film