Hovedinnhold

-Man blir ekstra naken på et filmsett

SPILLER KJÆRESTEPAR: Rolf Kristian Larsen og Ida Elise Broch. Foto: Øyvind Sætre.
SPILLER KJÆRESTEPAR: Rolf Kristian Larsen og Ida Elise Broch. Foto: Øyvind Sætre.
HAUGESUND (VG Nett) Ida Elise Broch (20) fortalte om de vanskelige scenene da de første klippene fra «Mannen som elsket Yngve» ble vist for pressen i Haugesund.

Denne saken handler om:

«Mannen som elsket Yngve» er filmen basert på suksessromanen med samme navn skrevet av Tore Renberg. Renberg har selv omarbeidet romanen til filmmanus og filmen får premiere i februar 2008.

Jarle Klepp, kjæresten Katrine og kameraten Helge er en sammensveiset gjeng med palestinaskjerf og sterke meninger. Men så dukker den mystiske streitingen Yngve opp, og Jarle forandrer seg.

Les VGs anmeldelse av romanen her!

Forfatter, produsent og tre av hovedrolleinnehaverne var til stede i Haugesund i dag da de første klippene ble vist for pressen.

Vanskelig i begynnelsen

Et av klippene som ble vist var en nakenscene med hovedpersonen Jarle Klepp (Rolf Kristian Larsen, kjent fra «Fritt vilt») og hans kjæreste Katrine, som spilles av Ida Elise Broch (20).

Broch synes nakenscenene var litt vanskelig å spille inn i begynnelsen.

- Man blir mer naken enn det man er til vanlig på et filmsett. Men regissøren sørget for å rydde rommet slik at bare de helt nødvendige var igjen. Derfor ble jeg mer komfortabel med det etter hvert. Man blir jo vant til det når man ligger der naken i to timer. Men jeg gruet meg litt til å spille inn scenene, innrømmer 20-åringen overfor VG Nett.

Rolf Kristian Larsen ble også vant til å være uten klær etter hvert.

- Det er ikke kjekt i det øyeblikket du drar ned underbuksa, men det går seg til. Det er ikke noe som er verre enn noe annet, forteller 23-åringen.

Tilbake til 1989

Handlingen er satt til 1989 med Berlinmurens fall, anti-rasisme og et gryende miljøengasjemt som et viktig bakteppe for karakterene i filmen. Ida Elise Broch var bare tre år i 1989.

Hvordan jobbet du for å komme deg inn i tidsånden fra denne tiden, det er vel ikke bare å ta på seg et palestinaskjerf og en islender?

- Katrine-karakteren ligger ganske nær meg som person. Jeg er opptatt av de samme tingene som henne så jeg spiller egentlig meg selv slik jeg kunne vært om jeg hadde vært 17 i det året. Musikken de hører på , rock og punk, er også min favorittmusikk, så det var ikke noen stor rolletransformasjon faktisk, sier 20-åringen, som også snart er å se i ungdomsfilmen «Switch» på norske kinoer.

Ikke store forskjeller

Heller ikke Rolf Kristian Larsen synes det er store forskjeller mellom ungdom i 1989 og i dag.

- På den tiden var det frykt for 3. verdenskrig, AIDS og slikt, men jeg tror det er ikke så annerledes i forhold til hvordan vi har hatt det. Vi har jo hatt 11. september og terrortrusselen.

Larsen tror heller ikke det politiske engasjementet blant ungdom er noe mindre i dag, selv om dette går i bølgedaler.

- Det er jo veldig inn i tiden med klimatrusselen blant annet nå, så det finnes fortsatt mange engasjerte 17-åringer rundt om.

Musikk viktig ingrediens

FORFATTEREN I FORGRUNNEN: Tore Renberg foran. Bak ser vi Rolf Kristian Larsen, Ida Elise Broch og Arthur Berning. Foto: Øyvind Sætre.
FORFATTEREN I FORGRUNNEN: Tore Renberg foran. Bak ser vi Rolf Kristian Larsen, Ida Elise Broch og Arthur Berning. Foto: Øyvind Sætre.

Musikk er en veldig viktig ingrediens i filmen, og produsentene har kjøpt rettighetene til bruk av musikken til The Smiths, The Stone Roses og The Cure. Det var en investering som kostet flesk.

Produsent Yngve Sæther mener investeringen var verdt prisen. Manusforfatter Renberg var også opptatt av å ha den riktige musikken på plass

- Enten man liker det eller ikke, popmusikk er en del av den sosiale dannelsen til det moderne mennesket, så det var viktig for oss å få med låter av The Smiths, The Cure og The Stone Roses som betydde så mye for Jarle og vennene hans, sier Renberg.

Rolf Kristian og Arthur Berning, som spiller Jarles kamerat Helge, hadde hørt noe av musikken i filmen tidligere, noe var nytt.

- Det er jo jævlig god musikk! Sier Arthur som i likhet med Rolf Kristian også selv har spilt i band. Soundtracket byr også på musikk av norske band som Kjøtt, The Aller Værste og Raga Rockers.

FRA FILMEN: Jarle (Rolf Kristian Larsen) og Kathrine (Ida Elise Broch) i «Mannen som elsket Yngve» Foto: Sandrew Metronome AS.
FRA FILMEN: Jarle (Rolf Kristian Larsen) og Kathrine (Ida Elise Broch) i «Mannen som elsket Yngve» Foto: Sandrew Metronome AS.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film