Hovedinnhold

Kinorekord for Varg Veum

KINOPAR: Trond Espen Seim og Ane Dahl Torp i rollene som Varg Veum og Elise. Foto: Miklos Buk/ SF Norge
KINOPAR: Trond Espen Seim og Ane Dahl Torp i rollene som Varg Veum og Elise. Foto: Miklos Buk/ SF Norge
(VG Nett) Krimhelten i Trond Espen Seims skikkelse overgikk seg selv i helgen.

Denne saken handler om:

«I mørket er alle ulver grå » er den 10. filmen i rekken om Varg Veum, men aldri før har så mange latt seg lokke til en åpningshelg med den berømte privatdetektiven som nå i helgen.

33.500 kinobilletter fikk ben å gå på etter premieren fredag.

- Det er bare å konstatere at Veum-interessen er større en noensinne, og vi er strålende fornøyd, sier produsent Silje Hopland Eik.

Filmen går inn på andreplass på kinotoppen. Øverst troner fortsatt Steven Spielberg-filmen «På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet».

Se hele kinotoppen her!

Billettsalget må imidlertid ses i sammenheng med den store kinodagen lørdag, hvor samtlige kinoer i hele landet solgte billetter til halv pris. Den store kinodagen er en årlig begivenhet.

VGTV: Se trailer fra filmen 

- Beste til nå

Handlingen i den nye Varg Veum-filmen dreier seg rundt et våpenlager som blir sprengt i lufta i Bergen. Mange dør, deriblant en av Veums nærmeste venner, som raskt også får mistanken rettet mot seg. Etterforskningen fører Veum til Budapest, hvor store deler av innspillingen fant sted.

VGs anmelder mente at dette er den beste Veum-filmen til nå og belønnet «I mørket er alle ulver grå» med en femmer på terningen .

«Skuespillerne leverer godt. Trond Espen Seim er blitt helproff på dette, og unngår denne gang den smule tretthet over serierollen sin, som vi vel har sett enkelte ganger. Mot ham leverer Jon Øigarden strålende. Og Bjørn Floberg hever øyelokkene noe mer som politimannen Hamre. Jonathan Espolin Johnsen er dertil en effektiv jævel! Lene Nystrøm og Ane Dahl Torp har adskillig mindre å spille på. Men særlig Dahl Torp er tvilsom nok!», lyder det i anmeldelsen fra VGs Jon Selås .

SE BILDER FRA FILMEN 

To filmer gjenstår om romanfiguren til forfatter Gunnar Staalesen. Den aller siste filmen, «Varg Veum - Kalde hjerter» har Trond Espen Seim regi på selv.

- En av fordelene ved å være regissør er at jeg har fått bestemme hvem som skal være med å spille - og resten av staben. Det er jo relativt nytt at jeg er i en sånn posisjon, sa Seim til VG da nyheten ble kjent.

Seim har blant andre fått med seg sin gode venn og kollega Mads Ousdal på rollelisten.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film