Hovedinnhold

Kinogjengerne elsket Yngve

TIL TOPPS: Rolf Kristian Larsen og Ida Elise Broch er Norges heiteste filmpar for tiden. Her er de under innspilling av "Mannen som elsket Yngve.". Foto: Sandrew Metronome
TIL TOPPS: Rolf Kristian Larsen og Ida Elise Broch er Norges heiteste filmpar for tiden. Her er de under innspilling av "Mannen som elsket Yngve.". Foto: Sandrew Metronome
(VG Nett) Ungdomsfilmen fra Stavanger topper kinolisten etter premierehelgen og norske filmer generelt gjør det godt.

Denne saken handler om:

30 000 så filmen basert på Tore Renbergs populære roman i åpningshelgen. Filmen dytter dermed barnefilmen «Alvin og gjengen» ned til annenplass etter en uke på toppen. «Mannen som elsket Yngve» vinner også den norske kampen om kinogjengerne denne helgen.
Se hele den ferske kinotoppen her!

«SOS Svartskjær» hadde også premiere denne helgen. Denne ble sett av 19286 personer, et ganske lavt tall for en barnefilm sendt ut i 61 kopier.

«Mannen som elsket Yngve» ble sendt ut i 60 kopier, og slo også premierefilmene Jumper, og Oscarnominerte «There Will be Blood».

Sammenlagt gjorde norske filmer det veldig godt på kino denne helgen. Fire av ti filmer er inne på topp ti. I tillegg til SOS Svartskjær og Mannen som elsket Yngve holder både «Kautokeino-opprøret» og «Lønsj» seg inne blant de ti mest populære.

Nils Gaups storslagne sameaction er på femte plass og er snart sett av 250 000 her til lands, men Lønsj har rundet 50 000 besøk og er på åttende plass.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film