Hovedinnhold

Her er Norges nye filmkomet

SAMMEN: Fridtjov Såheim og Odin Waage spiller far og sønn i filmen. Foto: Scanpix
SAMMEN: Fridtjov Såheim og Odin Waage spiller far og sønn i filmen. Foto: Scanpix
(VG Nett) Odin Waage (12) filmdebuterer i «Sammen», og merker allerede økt oppmerksomhet fra jentene. Selv har han mest lyst til å bli fotballstjerne.

Denne saken handler om:


- Det blir veldig rart å se meg selv på kino, men jeg gleder meg kjempemye til å se filmen, forteller Odin Waage til VG Nett.

Blir gjenkjent

Selv om filmen ikke har premiere før på fredag, merker tolvåringen allerede at folk kjenner ham igjen på gaten.

- Noen ganger merker jeg at folk ser litt rart på meg når jeg går forbi dem. Og så får jeg litt mer oppmerksomhet fra eldre jenter, gliser Odin.

- Det er egentlig bare gøy med all oppmerksomheten, og det er koselig at folk er nysgjerrige på filmen. Kompisene mine syns det er kult at jeg er med, forteller den unge skuespilleren.

Vanskelig å gråte

Odin Waage har ingen erfaring som skuespiller fra tidligere. Han svarer raskt på spørsmålet om hva som var den største utfordringen i filmen.

- De vanskeligste scenene var gråtescenene. Da måtte jeg ha tigerbalsam under øynene. Det var også veldig rart å slå på Fridtjov og være sint, når jeg egentlig ikke var sint i det hele tatt.

Fridtjov Såheim spiller faren til Odin i filmen, og var til god hjelp under innspillingen.

- Det var veldig bra å spille sammen med en så flink skuespiller som Fridtjov Såheim. Han hjalp meg mye og gav tips til scener som var vanskelige for meg, sier Odin.

Les mer:Min viktigste rolle så langt

Odin Waage får også vist frem fotballferdighetene sine i filmen. Han forteller at han gjerne vil spille i flere filmer i tiden som kommer, bare det ikke går ut over fotballkarrieren.

- Hvis jeg må velge mellom filmstjerne og fotballstjerne, så velger jeg helt klart fotballstjerne, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

FAR OG SØNN: Fra filmen «Sammen». Foto: Filmweb
FAR OG SØNN: Fra filmen «Sammen». Foto: Filmweb


Viktig rolle

Matias Armand Jordal debuterer både som manusforfatter og regissør i filmen «Sammen». Han er veldig fornøyd med sin unge hovedrolleinnhaver.

- For at filmen skulle lykkes var det veldig viktig å finne riktig person i den rollen, og det klarte jeg absolutt, sier Jordal.

- Jeg valgte Odin fordi han er veldig moden for alderen, og har en kontakt med følelsene sine som er uvanlig når man er så ung. Han er uredd, og har evnen til å forstå de forskjellige situasjonene i filmen. Det er viktig i en sånn rolle, forklarer Jordal.

Les mer:For lite alvor i norsk film

Savner alvor

Matias Armand Jordal er spent på hvordan filmen vil appellere til publikum.
- På kontoret hvor jeg jobber har vi en konkurranse hvor vi tipper antall besøkende på premierefilmer hver helg, og jeg bruker som oftest å vinne. Men det blir noe annet når det er min egen film jeg skal tippe på, sier regissøren.

Jordal ønsket å lage en realistisk film om sorg, og tabubelagte temaer i en sorgprosess.

- Det er en sterk historie om hvordan det kan være å være menneske. Personlig har jeg savnet mer alvorlige temaer i norsk film. Det krever mer guts å lage en alvorlig film enn en romantisk komedie. Mitt inntrykk er norske filmskapere er redde for å virke selvhøytidelige. Ser man for eksempel til Danmark er de mye flinkere enn oss på de realistiske historiene på film, sier Jordal.

VG Debatt:Hva er tidenes beste norske film?

Les anmeldelsen av «Sammen» i VG og VG Nett i morgen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film