Hovedinnhold

«Fritt vilt 3» solgt til utlandet før premieren

SPILLEFILMDEBUTANT: Ida Maria Bakkerud (30) i «Fritt vilt 3» Foto: Fantefilm.
SPILLEFILMDEBUTANT: Ida Maria Bakkerud (30) i «Fritt vilt 3» Foto: Fantefilm.
(VG Nett) Kinopublikummet får ikke se skrekkfilmen før 15. oktober, men allerede nå er filmen solgt til andre kinomarkeder enn det norske.

Denne saken handler om:

- Filmen er solgt til Tyskland, Sveits og Østerrike. At den blir solgt før filmen i det hele tatt er ferdig er utrolig moro, og tyder på at vi har klart å skape en merkevare som også utlandet er interessert i, sier produsent Martin Sundland til VG.

VGTV:Her kan du se hele traileren til Fritt Vilt III!

Les også:«Fritt vilt 3» graver bakover

Også de to første filmene er solgt, til over 25 land, men det var først etter man hadde sett det ferdige produktet. Og det er ikke kun land med snø, fjell og vidde som er interessert i norsk skrekk fra fjellheimen.

- Dette oppfattes eksotisk mange steder også. Jeg skulle for eksempel likt å vært på visningen i Mexico i stekende sol og 40 varmegrader, humrer Sundland.

Filmen er det tredje og avsluttende kapitlet i skrekkfilm-serien som startet med Folkets Amanda-vinneren «Fritt Vilt» fra 2006. «Fritt vilt 3» er en såkalt «prequel» og avslører bakgrunnen for grusomhetene kinopublikummet har fått oppleve i de to første filmene.

Filminteressert?Se hva som kommer på kino fremover her!

Ubeskrevne blad

Filmen har relativt ubeskrevne blad i de viktigste rollene. Et helt bevisst valg, sier regissøren.

- Det var ikke mange som hadde hørt om Ingrid Bolsø Berdal i den første filmen heller. I sjangeren vi opererer i er det en god ting å ikke ha for mye vedheng ved de ansiktene du skal møte, sier han.

Hovedrollen spilles av debutanten Ida Maria Bakkerud, og i registolen finner vi også en debutant, Mikkel Brænne Sandemose.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film