Hovedinnhold

«Få meg på, for faen» blir likevel vist i kristen småby

OMSTRIDT: I den amerikanske småbyen Tuscaloosa er ikke alle like interesserte i å se norske Helene Bergsholms (19) filmdebut. Her sammen med medskuespiller Arthur Berning. Foto: NTB Scanpix
OMSTRIDT: I den amerikanske småbyen Tuscaloosa er ikke alle like interesserte i å se norske Helene Bergsholms (19) filmdebut. Her sammen med medskuespiller Arthur Berning. Foto: NTB Scanpix
Et kristenopprør førte denne uka til at den norske filmen «Få meg på, for faen» ble tatt av plakaten i byen Tuscaloosa i USA. Men nå har kulturrådet i byen snudd.

Denne saken handler om:

Den norske filmen, som på engelsk har fått tittelen «Turn Me On, Dammit», var en del av sommerprogrammet til kulturkinoen Bama Art House i Tuscaloosa, som ligger i delstaten Alabama i USA.

Kulturrådet i Tuscaloosa bestemte seg tidligere denne uka for å fjerne filmen fra plakaten. Grunnen var klager fra flere menigheter i byen samt henvendelser fra ordfører Walt Maddox som rådet oppfattet som trusler om at kulturbevilgningene kunne bli kuttet om ikke filmprogrammet ble endret.

VGTV: Se trailer fra «Få meg på, for faen» 

Nå har kulturrådet bestemt seg for likevel å vise filmen, skriver nettavisa Alabama Live. Kulturrådet begrunner dette med at det er mange i lokalsamfunnet har ytret ønske om å se filmen. Filmen har fått gode omtaler i USA.

Samtidig skal ordføreren ha forsikret rådet om at kulturbevilgningene ikke er direkte knyttet til rådets programavgjørelser.

Kulturrådet understreker imidlertid at det ikke skal brukes offentlige midler på filmvisningen. Filmvisningen er finansiert av private sponsorer.

«Få meg på, for faen» er regissert av Jannicke Systad Jacobsen og basert på ei bok av Olaug Nilssen.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK  

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film