Hovedinnhold

Ellen Dorrit Petersen slår Keira Knightley på prestisjeliste

HAVNER FORAN HOLLYWOOD-STJERNE: Norske Ellen Dorrit Petersen (t.v) gjør det bra på listen over de beste skuespillerprestasjonene under filmfestivalen i Sundance. Hun er foran Hollywood-stjernen Keira Knightley på listen. Foto: VG/AFP
HAVNER FORAN HOLLYWOOD-STJERNE: Norske Ellen Dorrit Petersen (t.v) gjør det bra på listen over de beste skuespillerprestasjonene under filmfestivalen i Sundance. Hun er foran Hollywood-stjernen Keira Knightley på listen. Foto: VG/AFP
Den norske skuespilleren imponerte amerikanske filmkjennere med innsatsen i «Blind». Mer enn både Keira Knightley, Michael Fassbender og Philip Seymour Hoffman.

Denne saken handler om:

Den norske filmen ble snakket mye om og fikk pris under filmfestivalen i Sundance tidligere i år. Nå har det prestisjetunge amerikanske filmnettstedet Indiewire oppsummert festivalen og «Blind» gjør seg bemerket igjen, selv om den ble laget på et «skolissebudsjett» sammenlignet med andre filmer på festivalen.

Hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen, som spiller blind gjennom hele filmen, havner på en 16. plass over listen av beste skuespillere, mannlige og kvinnelige.

Og det er foran mange svært profilerte kolleger fra Hollywood.

Oscar-nominerte Michael Fassbender er på 19.plass, Keira Knightley er på 31.plass, mens avdøde Philip Seymour Hoffman er på 34. plass. Listen er satt sammen av tilbakemeldinger fra kritikere.

Ellen Dorrit Petersen fikk nyheten av en opprømt samboer.

- Han oppdaterte meg i natt, det var veldig hyggelig! Det er mange navn på listen jeg ikke kjenner til, så da måler man seg selvsagt med de man har hørt før. Dette er veldig moro, og det er gøy at filmen generelt også når høyt på listene, sier Dorrit Petersen til VG.

SPILLER BLIND: Ellen Dorrit Petersen i den norske filmen «Blind». Foto: Kimm Saatvedt/Motlys
SPILLER BLIND: Ellen Dorrit Petersen i den norske filmen «Blind». Foto: Kimm Saatvedt/Motlys

Blant de mange hundre filmene som ble vist under festivalen havner nemlig «Blind» på 7. plass totalt, foran flere mye større amerikanske produksjoner.

Filmen har fått mye oppmerksomhet utenlands, men her hjemme har ikke filmen blitt sett av flere enn rundt 12.000 på kino. Det synes skuespilleren er litt kjedelig.

- Det er litt skuffende at den går dårlig her hjemme, jeg skulle ønske flere fikk se den. Selv får jeg masse tilbakemeldinger fra de som har sett den, både kjente og ukjente, så jeg håper flere får se den. Det handler jo litt om kinopolitikk også, jeg forstår at kinoene skal tjene penger. Forhåpentligvis vil den gå en stund med et jevnt tilsig av publikum, men det fordrer jo at kinoene viser den.

Filmen fortsetter i hvert fall å få oppmerksomhet internasjonalt. Tidligere denne uken vant filmen Talent Grand Prix under filmfestivalen CPH PIX i København, en pris på 15.000 Euro.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film