Hovedinnhold

Bond-produsenter snuser på norsk regissør

Har fått manuset til gjennomlesing

POTENSIELT TEAM: Morten Tyldum (t.v.) og Bond-skuespiller Daniel Craig. Foto: Erik Aavatsmark og MGM/ SF Norge
POTENSIELT TEAM: Morten Tyldum (t.v.) og Bond-skuespiller Daniel Craig. Foto: Erik Aavatsmark og MGM/ SF Norge
«Hodejegerne»-regissør Morten Tyldum (45) har hatt møte med produksjonsselskapet bak den neste James Bond-filmen.

Denne saken handler om:

Etter at «Skyfall»-regissør Sam Mendes (47) i mars i år kunngjorde at han har takket nei  til å regissere den neste Bond-filmen, har det vært spekulert heftig i hvem som kan komme til å ta over.

Filmnettstedet Deadline  meldte i natt at det likevel kan se ut som om britiske Mendes skal ha latt seg overtale, men de nevner også en rekke andre kandidater. En de ikke nevner, er den norske regissøren Morten Tyldum - kjent for «Buddy», «Varg Veum» og «Hodejegerne».

Tyldum bekrefter

Samtidig skriver det norske nettstedet Comoyo Filter  at Tyldum kan være en kandidat.

Comoyo-journalist og BOND-ekspert Morten Steingrimsen avslører at produksjonsselskapet Eon Productions har kontaktet Tyldum.

Tyldum bekrefter overfor nettstedet  at han har møtt produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson.

TAKKET NEI: Sam Mendes. Men det spås at han likevel kan overtales. Foto: PA
TAKKET NEI: Sam Mendes. Men det spås at han likevel kan overtales. Foto: PA

- De er fans av «Hodejegerne», og ville vite om jeg var tilgjengelig framover, sier Tyldum til Comoyo Filter  og opplyser at han også har fått et manus til gjennomlesing. Mer vil han ikke røpe.

Tyldum til VG: - Ikke aktuelt

Til VG forteller Tyldum at han hadde et hyggelig møte med Bond-produsentene i Los Angeles, og at det er et stort kompliment å være på listen over mulige regissører. Men han nekter for at jobben er aktuell for ham.

- Jeg hadde uansett ikke hatt tid til å jobbe med «James Bond» nå. Men de spurte meg om tilgjengeligheten i de neste to årene. Når jeg nå flytter til London, hvor de har sitt hovedkontor, skal vi ta et nytt møte. Vi kommer til å holde kontakten, forsikrer Tyldum.

- Men man sier vel uansett ikke nei til å regissere «Bond», hvis man får tilbudet?

- Hva skal jeg si... Selvfølgelig er det spennende. Men det er ikke aktuelt for meg nå. Dessuten har Sam Mendes likevel sagt ja til å gjøre film nummer to, selv om han først sa nei, svarer Tyldum.

- Men Mendes er ikke bekreftet?

- Nei, han er vel ikke det, svarer Tyldum.

Sjekket med fan-miljøet

Comoyo-journalisten forklarer til VG at han fikk Tyldum-tipset i Norge, og at han sjekket det ut gjennom sine internasjonale bekjentskaper i Bond-fan-miljøet.

- Tyldum er faktisk den eneste av de aktuelle Bond-regissørene som har bekreftet at han har vært i samtaler med produsentene. Han er også den eneste så langt som har bekreftet at han har fått manus til gjennomlesing. Mange blir vurdert, men ikke så mange får manuset i hendene, sier Steingrimsen.

PRODUSENTER: Michael J. Wilson og Barbara Broccoli. Foto: PA
PRODUSENTER: Michael J. Wilson og Barbara Broccoli. Foto: PA

- Det er en nyhet i seg selv - at det allerede foreligger et manusutkast som presenteres, legger han til.

- Det største

- Bare det at Bond-produsentene er fan av «Hodejegerne, er veldig stort og viser hvor langt man kan klare å nå ut med norsk film. Får Tyldum tilbudet om jobben, så tør jeg påstå at det er det største en norsk regissør har oppnådd utenlands, mener Steingrimsen.

Men konkurransen er beinhard. Ifølge Deadline  er Christopher Nolan, Danny Boyle og Nicolas Winding Refn også aktuelle kandidater.

DISKUTER: Hvem synes du bør regissere den 24. filmen om James Bond? Kjør debatt i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

«Skyfall», den ferskeste filmen i rekken, har spilt inn over seks milliarder kroner. Den nye James Bond-filmen blir den 24. i rekken om 007-agenten.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film