Hovedinnhold

Atle Antonsen som feit, slesk nordlending

FEITINGER: Atle Antonsen med tvillingene Even (t.v.) og Arve Guddingsmo Bjørn. Alle polstret opp i rollene for Proktor-filmen- Foto: ROGER NEUMANN
FEITINGER: Atle Antonsen med tvillingene Even (t.v.) og Arve Guddingsmo Bjørn. Alle polstret opp i rollene for Proktor-filmen- Foto: ROGER NEUMANN
Atle Antonsen er blitt tjukkas; en smellfeit slesk nordlending med hentesveis. Det skjer i familiefilmen «Doktor Proktors prompepulver»

Denne saken handler om:

- Jeg har vel naturlige anlegg for å spille tjukk mann, sier Antonsen med et smil. - Men nå er jeg polstra opp rundt magen så til de grader at svetten siler nedover underbuksa og i sokkene. De må vaskes hver dag, understreker humoristen med et smil.

Hentesveis

Antonsen har rollen som Herr Thrane i filmatiseringen av Jo Nesbøs første bok i serien om Doktor Proktor, Bulle, Lise og de sleske tvillingene Trym og Truls. Innspillingen nærmer seg slutten og Antonsen har i tillegg til de svette ekstrakiloene nok en gang gått drastisk til verks med håret for en rolles skyld.

- Jeg har ofret privatlivet igjen, fjernet det meste av håret for å lage hentesveis. Det ser ikke bra ut, det er ikke så mye som blir igjen nå, mener Antonsen. For noen år siden anla han krøller for TV-seriene «Etaten».

- Grunnen til at jeg snakker nordnorsk - forsøksvis Tromsø-dialekt, er at de pøbelaktige tvillinggutta som jeg er faren til, spilles av tromsøgutta Arve og Even Guddingmo Bjørn, tilføyer Antonsen.

Bambi på isen

EKSENTRISK: Kristoffer Joner som Doktor Proktor i de kommende familiefilmen, Foto: ROGER NEUMANN
EKSENTRISK: Kristoffer Joner som Doktor Proktor i de kommende familiefilmen, Foto: ROGER NEUMANN


Skuespillerkollega Kristoffer Joner går også gjennom store forvandlinger for å tilpasses rollen som en eksentrisk sprø professor Proktor.

- Jeg sitter i sminkestolen halvannen time hver dag for å se slik ut, sier Joner. - Jeg merker det på huden min. Vi brukte en del tid på å finne ut hvordan denne Proktor skulle se ut. Når vi knekket koden ble løsningen god. Men det å spille en rolle som til de grader er så fantasifull og befinner seg i et helt eget univers, er nytt for meg. Jeg føler meg litt som Bambi på isen, innrømmer Joner.

Han har tro på at filmen vil nå ut til et stort publikum.

- Vi satser jo høyt. Vi vil at dette skal bli en slags norsk Pippi-suksess. Det er der skalaen ligger. Så får vi håpe at kidsa liker det. Jeg har det fint med ungene som er med i denne filmen. Det er gøy når det fungerer å spille med barn. Jeg har jobbet mye med barn og unge i ulike filmer de siste årene, og sier som Stellan Skarsgård; Noen ganger er de så flinke at de blir farlige!

Høye ambisjoner

«Doktor Proktors prompepulver» har et budsjett på 41 millioner kroner. Arild Frølich, som tidligere har laget «Pitbullterje» og «Fatso», har regien. Dersom filmen blir en suksess, kan det blir flere Proktorfilmer.

- Vi vurderer muligheten for en oppfølger, sier filmens produsent, Synnøve Hørsdal. - Nesbøs barneunivers er så enormt rikt og detaljert. Det har vi bygget opp i denne filmen som har flust av gøyal overflod i seg, mener Hørsdal.

- Ambisjonene våre er store, både i Norge og utlandet. Vi har svensk og tysk co-produsent, og filmen skal lanseres bredt i begge landene. At vi tenker stort, skyldes bøkenes internasjonale publikum, og ikke minst den enorme interessen for Jo Nesbø, fortsetter Hørsdal.

Prokors to unge medhjelpere spilles av Eilif Hellum Noraker (13) og Emily Glaister (13). Filmen er premiereklar i februar neste år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film