Hovedinnhold

Aksel Hennie klar for 15 amerikanske byer

KLAR FOR USA-LANSERING: Aksel Hennie i rollen som Roger Brown i «Hodejegerne» Foto: Nordisk Film
KLAR FOR USA-LANSERING: Aksel Hennie i rollen som Roger Brown i «Hodejegerne» Foto: Nordisk Film
(VG Nett) Amerikanerne har kastet seg over Jo Nesbø-filmatiseringen «Hodejegerne» - lenge før filmen har fått premiere i Norge.

Denne saken handler om:

- Det er kjempegøy at «Hodejegerne» blir solgt nå, filmen har ikke har hatt premiere en gang. Den skal vises i de 15 største amerikanske byene, og er sikret stor premiere i Los Angeles og New York, sier produsent Asle Vatn til VG Nett.

Han tror den store interessen har mye med Jo Nesbøs stigende stjerne i utlandet å gjøre.

- Helt sikkert! Han er et sterkt navn, og har vokst seg enda større i løpet av de to årene vi har jobbet med denne filmen. I tillegg har «Trolljegerens» internasjonale oppmerksomhet, og at Anne Sewitsky vant pris i Sundance hatt noe å si. Plutselig begynner man å se «spotlight Norge».

Les også: Lars og Gunnar skal redde livet til Aksel Hennie

Filmen er kjøpt opp av det anerkjente produksjonsselskapet Magnolia Pictures, som blant mye annet har distribuert den Oscar-vinnende dokumentaren «Man on Wire» og italienske «I am Love», som er Oscar-nominert i år.
Selskapet har stor tro på den norske thrilleren, med Aksel Hennie i hovedrollen som Roger Brown, en av Norges mest vellykkede hodejegere.

DISKUTERER I FORKLEDNING: Regissør Morten Tyldum (t.v) og hovedrolleinnehaver Aksel Hennie i forkledning. Bilde fra første innspillingsdag av «Hodejegerne» Foto: VG
DISKUTERER I FORKLEDNING: Regissør Morten Tyldum (t.v) og hovedrolleinnehaver Aksel Hennie i forkledning. Bilde fra første innspillingsdag av «Hodejegerne» Foto: VG

- Morten Tyldums «Hodejegerne» ser ut til å bli en neglebitende thriller som for det amerikanske publikummet vil minne om filmer som «Tell no one», «Menn som hater kvinner», sier Magnolia-sjefen Tom Quinn i en pressemelding.

«Menn som hater kvinner» ble en ganske stor publikumssuksess i USA, og det tok ikke lang tid før en engelskspråklig versjon ble produsert.

- Hva tenker dere om en amerikansk nyinnspilling av «Hodejegerne», produsent Vatn?

- Jeg kan si så mye som at vi har fått henvendelser. Men vi har ikke foretatt oss noe ennå. Vi har valgt å selge den til USA først, så får vi se hvordan den blir tatt i mot. Men klart, Jo Nesbø er jo den mestselgende forfatteren etter Stieg Larsson, han er en merkevare.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film