Hovedinnhold

Mads Ousdal i stjernespekket storfilm

Den norske skuespilleren utsatt for kyssebonanza av verdensstjerne

KYSSEKLAR: Mads Ousdal på settet til «A thousand times good night» med Juliette Binoche i Dublin. Foto: TERJE BRINGEDAL, VG.
KYSSEKLAR: Mads Ousdal på settet til «A thousand times good night» med Juliette Binoche i Dublin. Foto: TERJE BRINGEDAL, VG.
DUBLIN (VG Nett) Mads Ousdal ble fullstendig «starstruck» da han spilte mot Oscar-vinner Juliette Binoche sist uke. Så fikk han også nesten 50 kyss av verdensstjernen.

- Juliette Binoche er et levende ikon. Hun er skuespilleren som i min oppvekst har vært bildet på den seriøse, ordentlige, vakre urkvinnen som har jobbet med alt og alle, sier Mads Ousdal.

At han plutselig skulle stå i armene på den verdenskjente franske skuespilleren og spille en gammel hjelpearbeider-bekjent av henne, kom noe uforvarende på.

- Jeg ble kastet inn i jobben to-tre dager før opptakene i forrige uke. Jeg pugget manus, engelske gloser, gjorde instant research og satte meg på flyet til Dublin, forteller Mads.

«Starstruck»

Der pågår innspillingen av filmregissør Erik Poppes stjernespekkede film «A Thousand Times Good Night».

Les også: Mads Ousdal om å jobbe med kjæresten: - Fint å kjøre sammen hjem 

Historien handler om den kvinnelige krigsfotografen Rebeccas tøffe valg mellom en adrenalinpumpende jobb i verdens konfliktområder og familien hjemme.

Mads Ousdal spiller den norske hjelpearbeideren Stig som overtaler Rebecca og datteren til å reise til den kenyanske flyktningeleiren Kakuma, i håp om å øke den internasjonale bevisstheten.

Episoden igangsetter rystelser i Rebeccas familie.

- Å spille mot Juliette Binoche var både fantastisk og helt surrealistisk. Jeg har aldri tidligere opplevd å bli så «starstruck» i møtet med noen, sier Mads Ousdal.

Fleksnes

Selv ikke da han som gutt danset folkedans med prinsesse Märtha Louise, og møtte dronning Elisabeth, ler han.

- I møtet med Juliette ble jeg rett og slett litt Marve Fleksnes. Jeg ble temmelig varm under hatten.

Saken fortsetter under saken ...

STJERNELAG: Fra venstre: Nicolaj Coster-Waldau, Maria Doyle Kennedy, Juliette Binoche, Erik Poppe, Larry Mullen og Mads Ousdal. Foto: TERJE BRINGEDAL, VG.
STJERNELAG: Fra venstre: Nicolaj Coster-Waldau, Maria Doyle Kennedy, Juliette Binoche, Erik Poppe, Larry Mullen og Mads Ousdal. Foto: TERJE BRINGEDAL, VG.


Han innrømmer at han svettet friskt under sminkekappen før opptak.

- Jeg tenkte; kan jeg ta i henne, kan jeg løfte henne opp, hvordan skal jeg kysse henne? Vi hadde ikke hatt tid til å bli kjent, det var stup og skyt.

Filmregissør Erik Poppe er veldig fornøyd med resultatet.

- Jeg valgte Mads Ousdal til rollen fordi jeg måtte ha en mann som er sterk nok til å matche Juliette. Hun er i stand til å spise en skuespiller til frokost, sier Poppe.

40 millioner

Han mener Ousdal er en av våre beste mannlige skuespillere og har hatt ham på ønskelisten lenge.

- Han er en flott fyr med et fantastisk fint filmansikt. Juliette og Mads hadde et godt møte og Juliette var veldig fornøyd og likte ham godt.

Filmregissøren kunne ikke unngå å legge merke til at Mads Ousdal hudfarge var en smule rødmende i starten.

Følg VG Rampelys på Facebook !

- Vi gikk gjennom innspillingene og talte hvor mange kyss Mads fikk av Juliette Binoche. Det ble et sted mellom 40 og 50 franske våte kyss på kinnet.

Den norske filmen med et budsjett på 40 millioner kroner og som får premiere høsten 2013, ruller i disse dager med et enormt apparat gjennom Dublin.

80 personer jobber i crewet og rekken med biler, busser og trailere teller 250 meter. I slutten av november flytter filminnspillingen til Marokko. Dit blir også Mads Ousdal med.

Internasjonalt stjernelag

Etter to uker i innspilling med Juliette Binoche og de andre stjerneskuespillerne, er Erik Poppe strålende fornøyd.

- Juliette Binoche er verdens største gave å få i hendene. Etter at den første usikkerheten rant over, opplever jeg en skuespiller med en unik evne til å ta regi. Jeg kan føre henne i hvilken retning jeg vil.

Knapt noen norske filmproduksjoner har tidligere hatt et tilsvarende internasjonalt stjernelag på rollelisten.

Nikolaj Coster-Waldau kommer rett fra innspilling med Tom Cruise, Maria Doyle-Kennedy er kjent fra både Tudors og Downton Abbey og U2-trommis Larry Mullen sa ja til tross for at han er midt i en ny plateinnspilling.

- Nå er hele gjengen blitt ordentlig gode «buddies», sier Erik Poppe.

Flyskrekk

Den siste som har sjekket inn på stjernelaget er franske Mireille Darc, Alain Delons kone og kjæreste som med brask og bram forlot filmen til store overskrifter - men som nå gjør comeback i Poppes film.

- I samspill med alle de store Mads, frister en internasjonal karriere?

- Jeg vurderte en periode å dra til New York for å få språket inn under huden og ta teaterklasser. Men så ble jeg pappa i stedet. Og nå, som en 40-åring som lever med barn jeg har ansvar for, har jeg vanskelig for å slippe kontroll og slappe av i et fly.

- Flyskrekk light?

- Vel, jeg tror nesten jeg trenger å dope meg ned litt neste gang, sier Mads Ousdal.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film