Hovedinnhold

Jakob Oftebro klar for «Snømannen»

<p>IKKE NOE Å GRÅTE FOR: Jakob Oftebro er klar for «Snømannen» etter en rekke profilerte roller i dansk og norsk film de siste par årene. Her er han i filmen «Skammerens datter».</p>

IKKE NOE Å GRÅTE FOR: Jakob Oftebro er klar for «Snømannen» etter en rekke profilerte roller i dansk og norsk film de siste par årene. Her er han i filmen «Skammerens datter».

Foto: Nordisk Film
Den norske skuespilleren har landet en rolle i Hollywood-produksjonen som spilles inn på hans egen hjemmebane.

Filmen har vært i innspilling i Norge i flere uker allerede, og hovedolleinnehaver Michael Fassbender har vært i sving som Harry Hole, blant annet midt i Oslo sentrum.

Onsdag har det blitt kjent at flere skandinaviske skuespillere er klare for filmen. Blant dem en av Norges (og Danmarks!) mest populære skuespillere det siste året.

Kommentar: Filmsuksessen som kan bli et mareritt

<p>DEILIG Å VÆRE NORSK I DANMARK: Jakob Oftebro er en like stor stjerne i Danmark som i Norge. Her er han fotografert i København i fjor høst.</p>

DEILIG Å VÆRE NORSK I DANMARK: Jakob Oftebro er en like stor stjerne i Danmark som i Norge. Her er han fotografert i København i fjor høst.

Foto: Kyrre Lien, VG

Jakob Oftebro, som er kinoaktuell med «Gullkysten» og som har premiere med «Tordenskjold og Kold» fredag, skal spille i Hollywood-filmen.

Oftebro skal spille etterforskeren Skarre i filmen, får VG bekreftet.

Det skal han sammen med Sofia Helin fra «Broen», David Dencik (som Oftebro spiller sammen med i «Tordenskjold og Kold»), samt svenske Peter Dalle og Jonas Karlsson.

Fra tidligere er det kjent at Charlotte Gainsbourg og Oscar-vinneren  J.K Simmons «Whiplash» er med i filmen som blir spilt inn i Oslo, Bergen og i Rjukan-traktene. 

Filmen startet innspillingen med sprengkulde i hovedstaden, men det avtok mot slutten av forrige uke, samtidig som også snøen forsvant. 

<p>BLIR KJENT MED OFTEBRO: Hovedrolleinnehaver Michael Fassbender som Harry Hole fotografert under innspilling i Oslo.<br/></p>

BLIR KJENT MED OFTEBRO: Hovedrolleinnehaver Michael Fassbender som Harry Hole fotografert under innspilling i Oslo.

Foto: Trond Solberg, VG

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film