Hovedinnhold

Klarsignal for Hari Puttar

(VG Nett) Hari Puttar er ikke Harry Potter, slår indisk rett fast og setter sluttstrek for en harry filmdebatt

Denne saken handler om:

PUTTAR, IKKE POTTER: Filmen om Hari Puttar, med hovedrolleinnehaver Zain Khan, har fått klarsignal fra indisk høyesterett. Foto: AFP
PUTTAR, IKKE POTTER: Filmen om Hari Puttar, med hovedrolleinnehaver Zain Khan, har fått klarsignal fra indisk høyesterett. Foto: AFP

Filmgiganten Warner Bros gikk tidligere i sommer til sak mot produsentene av filmen Hari Puttar - A Comedy of Terrors på grunn av navnelikheten til den unge trollmannen.

De indiske produsentene har nektet å endre tittelen som er satt sammen av Hari, et populært indisk guttenavn og Puttar, som betyr sønn på punjabi, et av Indias offisielle språk.
Nå får de indiske produsentene støtte fra indisk høyesterett som har avvist anklagene fra Warner.

Klarer å skille

- Harry Potter-filmenes publikum klarer å skille mellom en film som er basert på bøkene om Harry Potter og en komedie fra Punjab, skriver dommeren Reva Khetrapal i en kjennelse ifølge Times of India.

Selv ikke en analfabet vil blande de to filmene sammen, mener dommeren. Filmen hadde planlagt premiere 12. september, men den ble utsatt på grunn av saken. Filmen ble vist første gamg i Mumbai 24. september.

De indiske produsentene er fornøyd med sakens utfall.
- Vi har seiret i rettsalen og nå håper vi seirer i forhold til besøkstall også, sier Munnish Puri i selskapet Mirchi Movies, som har produsert filmen.

Retten mener Warner Bros kunne fremmet saken allerede for tre år siden. I stedet ventet de til Hari Puttar var ferdig innspilt.

Hari Puttar er basert på et litterært verk som ikke har noe med Harry Potter å gjøre, og handler om en tiåring som drar med foreldrene sine til England hvor han blir involvert i en plan om å redde verden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film