PÅ LONDON-TUR: Atle Antonsen og Kong Curling-regissør Ole Endresen. Foto: Fredrik Solstad/VG

Håper på sex-nachspiel med Clooney

LONDON (VG) Atle Antonsen og regissør Ole Endresen aner ikke hva som venter dem på filmfestival. Men drømmen er et heftig nachspiel med George Clooney.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- For oss er dette en ren bonus. Vi er her for å drikke champagne og se på fiffen, sier Atle Antonsen til VG da vi treffer ham på BFI Southbank, langs Themsen i London.

Komikeren og regissørkompisen Ole Endresen koser seg i solen og er svært avslappede før den internasjonale premieren på «Kong Curling».

Så kommer de to med en fortelling som Atles kone Hanne og Oles samboer Elin muligens ikke synes er like festlig (de to er ute og shopper mens gutta treffer VG).

HOLLYWOOD-STJERNE: George Clooney. Foto: AP

Vinn-vinn

- Vi har hørt at George Clooney reker rundt i gangene på festivalhotellet. Vi drømmer om ville nachspiel med ham, sier Antonsen.

- Planen er å tilby ham å ha sex med damene våre for å slippe inn. Det vil være vinn-vinn: De får kost med Clooney, mens vi kan skryte av å ha delt dame med ham etterpå, supplerer Endresen.

Og så mye høyere enn det har de ikke lagt ambisjonene for festivalen.

- Vi har ingen plan for internasjonal lansering. Men hvis noen vil kjøpe filmen etter den blir vist her, så er det bare å ringe, sier Antonsen.

Kong Curling, Oslo 31. August og Hodejegerne er de tre norske bidragene på BFI London Film Festival, noe som er rekord for norsk film.

De to andre filmene har allerede fått distribusjonsavtaler på det lukrative britiske kinomarkedet, men det er «Curling King» som har fått prime time med helgevisning.

Stolte

- Det er utsolgt på «Curling King» og stor interesse blant bransjefolk, så dette er en veldig god mulighet, sier programansvarlig for nordisk film, Sarah Lutton til VG.

Den sære komedien har fått mye omtale på engelske filmblogger, og omtales blant annet som den «perfekte motgiften til resten av de å-så-dype festivalfilmene».

- Vi er veldig stolte av at vi er valgt ut sammen med de to andre norske bidragene, for det betyr at vi anses som kvalitet, sier Endresen.

- Jeg er stolt over at vi er valgt ut av noen som faktisk har sett filmen. Og så er jeg overrasket over at de engelske omtalene ser ut til å ha forstått humoren, sier Antonsen.

Kong Curling kan skryte av et slags «hvem-er-hvem» blant norske komikertalenter. Men i London er de ubeskrevne blad.

- Det er deilig at vi blir bedømt uten at man ser på castingen som et stjernelag, sier Antonsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder