BILL MURRAY-MASKER: Fans utenfor TIFF Bell Lighthouse, hovedarenaen for Toronto-festivalen, feiret «Bill Murray Day» Foto: ØYSTEIN DAVID JOHANSEN,VG

Bill Murray feiret med egen dag under Toronto-festivalen

TORONTO (VG) Det er ikke ofte sprell levende skuespillere blir hedret for sitt virke med en helt egen dag. Men så er ikke Bill Murray noen helt vanlig A4-Hollywood-kjendis heller.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Han vanker ikke med Hollywood-stjerner og han er viden kjent for å ikke ha noen manager eller agent som jobber for seg. Ikke kan han ringes heller, så dersom noen ønsker å tilby han en rolle, må de ringe og legge igjen en beskjed, som skuespilleren kanskje vurderer.

PÅ PLASS I TORONTO: Bill Murray var med da Toronto Film festival viste «Ghostbusters», for å hedre skuespilleren på «Bill Murray Day» Foto:Mark Blinch,Reuters

Flere av filmene han har vært med i er udødelige klassikere blant filmfans, mye takket være rollene Murray gestalter i dem . Han er også kjent for å dukke opp på tilfeldig valgte fester eller utdrikningslag, hvor han selvsagt blir midtpunktet.

Toronto Film Festival har i år valgt å omdøpe 5. september til «Bill Murray Day», og tre av hans klassikere «Groundhog Day», «Ghostbusters» og «Stripes» har store offentlige visninger under festivalen.

GHOSTBUSTERS-FANS: Michael Tigani, Seulenge Houle, og Adriana Munoz er definitivt klare for «Bill Murray Day» og venter kun på hovedpersonen selv. Foto:Mark Blinch,Reuters

Fans har kledd seg opp i Bill Murray-relaterte kostymer, og mange går rundt i Toronto med Bill Murray-masker. Feiringen faller også sammen med lanseringen av hans nye film «St. Vincent», hvor han spiller en forfyllet barnevakt for barnet til et nabopar som er i ferd med å skilles.

Senere i natt norsk tid er det rød løper-feiring for filmen, og mange lurer selvsagt på om hovedpersonen dukker opp selv. Murray er i hvert fall i byen, for tidligere i dag deltok han på et spørsmål-og-svar arrangement om «Ghostbusters», sammen med kollega Ivan Reitman. Skuespilleren er også observert syklende rundt i byen med vernebriller, noe en fan klarte å forevige på en «selfie» ifølge Toronto Life.

VG var med på pressemøte med Bill Murray tidligere i år. Der ble han blant annet spurt om «Ghostbusters 3». Les hva skuespilleren mener om den filmen her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder