FORSTÅR IKKE AMANDA-KOMITEEN OG TV 2: Regissør Erik Poppe synes utelatelsen av regiprisen er helt uforståelig. Foto: Stian Lysberg Solum NTB scanpix

Dropper regiprisen fra Amanda-showet på TV

Erik Poppe: - Det er horribelt!

HAUGESUND (VG) Publikum blir snytt for en av de mest prestisjetunge prisene når Amanda skal vises på TV. Tidligere Amanda-vinner Erik Poppe synes beslutningen er fullstendig håpløs.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Showet vises på TV 2 i fredag kveld, men det er slett ikke alle prisene som blir delt ut som TV-publikummet får se. Som tidligere år blir mange av de tekniske prisene delt ut på formiddagen i Haugesund rådhus. Disse blir ikke vist på TV, annet enn i en oppsummering.

Men heller ikke den prestisjetunge regiprisen kommer til å bli vist på TV, og er henvist til seansen sammen med de tekniske prisene.

Det var filmnettstedet Montages.no som først omtalte saken.

Håvard Solem i TV 2 forklarer utelatelsen slik:

– Det handler ikke om en nedprioritering av regiprisen. Men i prisutdelingsshow viser man ikke alltid alle priser, det handler om å få alt til å gå opp. Det er en logistisk beslutning.

Men er ikke regiprisen en av de viktigste prisene?

– Jo, regi er en veldig viktig pris, men som denne gangen dessverre måtte vike, sier Solem som sier det er altfor tidlig å si noe om prisen blir utelatt neste år også.

Regissør Erik Poppe har vunnet Amanda to ganger, sist for «Tusen ganger god natt» i 2014. Han kjenner ikke til Amanda-komiteens begrunnelse for å ikke vise regiprisen, men er likevel svært opprørt.

– Det er helt horribelt, svært oppsiktsvekkende! Hvis de skal overføre prisutdelingen er jo beste film og beste regi hovedprisene. En film er først og fremst løftet frem av regissøren, og selvfølgelig en sterk stab og produsent. Men det er nå en gang sånn at beste regi omtrent er sidestilt med beste film.

–Hvem har tenkt hva? Jeg skjønner ingenting. Hvilke priser skal de vise da? Det må være rart for skuespillerne å stå der for skuespillerne å ta i mot en pris hvis ikke regissøren som står bak filmen ikke skal løftes fram. Da synes jeg det er på tide å vurdere om vi skal overføre sendingen i det hele tatt. Da har den utspilt sin rolle. Da har de misforstått så stort at det er på tide å tenke på noe annet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder