OMKOM I BILULYKKE: Paul Walker omkom under innspillingen av Fast & Furious 7, den 30. november 2013. Foto:Photo Credit: Jaimie Trueblood / Universal Pictures,

Slik sørget stjernene over Walker

LOS ANGELES (VG) Paul Walkers dramatiske død preget skuespillerne som satt igjen sterkt. VG møtte dem før premieren.

  • Aud Berggren I USA

Artikkelen er over fem år gammel

Om lag 85 prosent av Fast & Furious 7 var spilt inn da Paul Walker omkom i en bilulykke 30. november 2013.

Jordana Brewster (34) spiller Mia Toretto, som er søsteren til Vin Diesels rollefigur Dominic og gift med Paul Walkers Brian.

– Jeg har ikke et eneste dårlig minne om Paul. Du har jo også truffet ham opp gjennom årene så du vet at han var så åpen og ekte, autentisk og vakker. Han var slik med alle. Jeg minnes ham så levende og varm. Det er lettere for meg å snakke med reportere som også kjente Paul, sier Jordana til VG.

Hun er i den emosjonelle sluttscenen med Pauls rollefigur som ble filmet i Malibu etter at han døde.

– Det var veldig vanskelig å gjøre den scenen, og jeg kan ikke snakke om de tekniske aspektene. Men vi måtte ta mange pauser fordi jeg gråt så mye. Jeg gjorde det beste jeg kunne. Men da jeg kom hit til Dodger Stadium, falt jeg helt sammen og gråt hysterisk. Vi mistet en så spesiell person.

I SORG: Jordana Brewster spiller kona til Paul Walker i Fast & Furious 7 og forteller om de sterke scenene hun måtte gjøre i filmen kort tid etter hans død. Foto:Jennifer Graylock,Ap

Fansen tok del i sorgen

Jordana var i Texas da Paul døde. Vilt fremmede mennesker kom opp til henne for å snakke om Paul.

– De var i sorg de også, og jeg tror det er fordi det skinte liksom igjennom hva slags person han var. På Starbucks nylig fortalte en fyr meg at Paul hadde hjulpet en venn av ham med penger. Paul ga så mye av seg selv, og brukte tid for å gjøre verden bedre, sier Jordana som så filmen bare sammen med søsteren sin.

– Jeg visste at det ville bli tøft, men jeg var også lettet over at alt om Paul er gjort veldig skånsomt og hyllesten helt på slutten er vakker. Jeg er glad for at folk får se hva Paul arbeidet med helt på slutten av livet sitt.

For vondt å snakke om

Michelle Rodriguez (36), som spiller Letty Ortiz, vil ikke snakke om Paul Walker i det hele tatt når VG møter henne. Tapet av ham er ennå for sårt. Men hun fortalte Entertainment Weekly nylig at hun var i sorg over hans død gjennom hele 2014.

FOR VONDT: MichelleRodriguez vil ikke snakke med VG om tapet av skuespillerkollegaen Paul Walker. Foto:Andy Kropa,Ap

Hun sa til bladet at hun ble helt gal og at mye av det hun gjorde i fjor var noe hun ellers ikke ville ha gjort om hun ikke var så nedbrutt.

– Jeg gikk på en drabelig rangel, sa hun til EW

– Hva er dine beste minner fra disse filmene?

– Å være sammen med de andre skuespillerne og skape noe magisk. At hver og en av oss virkelig bryr oss om rollene vi spiller og strever med å gjøre dem så autentiske som mulig. At vi har en multikulturell cast er en del av suksessen. Dette er en global franchise, og det burde sende et signal til Hollywood om å bringe mer farge til planeten, for den er ikke bare hvit og består heller ikke bare av menn. Jeg elsker det faktum at vi kom inn gjennom sidedøren. Vi var ikke invitert, men vi er fremdeles her, sier Michelle til VG.

– Ingen Hollywood-type

VAR KOMPISER: Jason Statham og Paul Walker var gode venner. De pleide dra på Willow Springs Raceway utenfor Los Angeles og kjøre på banen der. Foto:Michael Buckner,Afp

Jason Statham (42) er den nye skurken i «Fast & Furious 7». Engelskmannen har bare gode minner om Paul Walker.

– Jeg kjente ham lenge før vi filmet sammen. Det var en forferdelig tragedie. Vi pleide å dra til Willow Springs Raceway utenfor Los Angeles og kjøre på banen der da jeg hadde en GT-2. Paul elsket å være der oppe, og det var der jeg møtte ham første gang. Jeg husker ham som veldig jordnær, slett ingen Hollywood-type, og en som ikke har et oppblåst ego. Familien betydde alt, og han gjorde så mye veldedighetsarbeid. Paul var en som du beundret og hadde enorm respekt for, sier Jason til VG.

– Var det vanskelig å være ny i en så sammensveiset gjeng?

– Når kamera ruller passer jeg ikke inn, for ingen av dem er mine venner. Så det er bra. Men når kamera stopper er det helt motsatt. De er vennlige og kule og alle har tatt imot meg med åpne armer, noe jeg er veldig takknemlig for, sier actionhelten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder