Gullruten 2013 Grieghallen i Bergen. Frank Kjosås og kona Marie Blokhus. FOTO: HALLGEIR VÅGENES/VG Foto: Hallgeir Vågenes VG

Brudd mellom Kjosås og Blokhus

Skuespillerparet har gått fra hverandre.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bruddet bekreftes av Panorama Agency, som representerer de to skuespillerne.

– Som Frank Kjosås og Marie Blokhus sitt agentur, vil vi informere om at de har gått fra hverandre. De skilles i vennskap og respekt. De ønsker ikke å kommentere dette ytterligere, heter det i meldingen til VG fra selskapets leder Lene Seested.

Les et ferskt, stort intervju med Marie Blokhus på VG+: Djævelsk dedikert

De to profilerte scene- og filmkunstnerne har vært gift siden 2011. De to ble et par på Teaterhøyskolen, men har i stor grad skjermet privatlivet.

– Du vet, i vårt fag, vi er så eksponerte, derfor vil man holde noen få, viktige ting hellig, sier Marie og knytter hendene.

Sett denne? Marie Blokhus skal dø fire ganger hver kveld

Les intervju med skuespillerparet sammen fra 2014: Elsker å jobbe sammen

Det sa hun til VG Helg i november i fjor.

Skuespillerparet har de siste årene markert seg sterkt både på film, TV og teater. Blokhus var Amanda-nominert i 2013 for filmen «Jag etter vind», en rolle hun vant Kanonprisen for året etter. I 2014 var hun Gullruten-nominert som beste kvinnelige skuespiller for NRK-serien «Side om side».

Husbonden fikk Gullruten-pris som beste skuespiller senest i fjor for sin innsats som Fred i TV-serien Halvbroren. På scenen har han spilt både Jesus (i «Bibelen») og Judas (i «Jesus Christ Superstar»).

Kjosås fikk seg tidlig en egen fanklubb, som i røde hettegensere så alle teateroppsetningene han var med i på Det Norske Teatret. Kjosås hadde også en profilert rolle som Knut Haukelid i TV-serien «Kampen om tungtvannet.

I 2014 spilte de hovedrollene i Hamlet på Det norske teatret - hun i rollen som Hamlet, han i rollen som Ofelia.

– Jeg synes Marie er den beste skuespilleren i Norge, uttalte Kjosås til VG den gangen.

Rastløs og hudløs Hamlet: Les anmeldelse av oppsetningen med paret på scenen sammen her.

Blokhus hadde bare positive ting å si om Kjosås som skuespiller.

– Han er fantastisk å spille med. Du bare går på scenen med ham og så får du til alt. Han trigger det emosjonelle apparatet hos deg og du opplever det som skjer. Det er ikke spill, men du opplever det faktisk, uttalte Blokhus til VG Helg før jul.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder