RØD LØPER: Amandaprisutdelingen i Haugesund. Oddgeir Thune og Pia Tjelta. Foto: Ingvill Dybfest Dahl/VG

Amanda-vert Pia Tjelta: – Har fokus på ikke å kollapse

HAUGESUND (VG) Før Pia Tjelta (39) står på scenen som vert for årets Amanda-show, hevder hun at hun er så nervøs at man egentlig ikke kan prate til henne.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den røde løperen i Haugesund varmes av et sjeldent solglimt, kvelden der norsk filmbransje skal feire seg selv. Selve prisutdelingen vises på TV 2 klokken 21.40.

Bakgrunn: «Kongens nei» med nominasjonsrekord

For Pia Tjelta, som debuterer som Amanda-programleder, har de siste dagene vært spesielle:

– Det har vært helt kaotisk. Det har vært et «race». En jobber jo så fort i TV, jeg er vant med en helt annen type konsentrasjon fra teater og film. Her går det ekstremt fort, og det er en utrolig «tight» timeplan. Jeg er så nervøs at jeg ikke er «tesnakkanes», egentlig, sier skuespilleren til VG og legger til:

– Nå konsentrerer jeg meg bare om å ha fokus der jeg skal ha fokus: på tekstene jeg skal si og på ikke å kollapse før den tid. Men jeg gleder meg litt også, altså.

Leste du: «Skam»-Ruby Amanda-nominert

Samboeren, skuespiller Oddgeir Thune, kom sammen med Tjelta på den røde løperen.

– Jeg håper jeg blir veldig støttende, svarer han leende på spørsmål om hvordan det blir å være Pias støtte i salen denne kvelden.

(Saken fortsetter under bildespesialen fra rød løper)

– Men hun er forberedt. Nå er det selvfølgelig masse nerver, men det tror jeg er bra, sier Thune, som også røper at paret har barnevakt også søndagen for tvillingene som blir to år i desember.

Den svenske rockestjernen Lars Winnerbäck var ledsager for skuespillerkona Agnes Kittelsen, som deler ut pris under Amanda-showet. VG spurte ham om tilstanden på norsk film i anledningen.

– Det jeg har sett har vært bra! Jeg har ikke sett så mye, sier han.

– Norsk film slår jo aldri an i Sverige?

SAMMEN PÅ RØD LØPER: Lars Winnerbäck og Agnes Kittelsen i Haugesund. Foto: Øystein David Johansen VG

– Gjør det ikke det? Det burde det jo! Det bør det bli endringer på nå, sier Winnerbäck, som selv har skuespillererfaring fra TV-serien «Dag», der Kittelsen spilte en større rolle.

Hun skal dele ut pris under Amanda-showet, men Lars blir sittende i salen.

– Han skal få lov til å slippe, sier Kittelsen.

«Skam»-Ruby i Fretex-klær

NOMINERT: Ruby Dagnall er nominert som beste kvinnelige skuespiller for rollen i «Rosemari». Foto: Ingvill Dybfest Dahl

Ruby Dagnall filmdebuterte i fjor med «Rosemari», og fikk svært gode skussmål. Innsatsen gjorde at hun ble nominert som beste kvinnelige skuespiller, før hun har fylt 18 år. Hun kom til Haugesund med moren, og avslørte at hun har øvd på en takketale, hvis hun skulle være så heldig.

-Jeg gikk inn på dobåsen i sted og hvisket den for meg selv. Om og om igjen. Da jeg kom ut igjen var det en dame som var sur fordi jeg hadde brukt så lang tid!

Hun kom på den røde løperen med klær fra Fretex fra topp til tå.

- Og så har jeg fått låne øredobber av Mikael Lybråten.

Henriette Steenstrup hadde med seg sin nye kjæreste til Haugesund, men ikke på den røde løperen. Der kom hun sammen med kollega John Brungot.

Skam-Tarjei skal dele ut pris

Tarjei Sandvik Moe kom på den røde løperen med skuespillerkollega Andrea Bræin Hovig, som han spiller film sammen med for tiden. Han var full av lovord om sin kvinnelige kollega.

-Det er en drøm å jobbe med henne! Hun er veldig dedikert, jeg ser opp til måten hun jobber på. Jeg prøver å strekke meg mot det, og ikke våkne opp med en plan. Jeg prøver å ikke tenke for mye på en scene. Må holde på det impulsive også.

– Kjæresten får være med ellers altså. Nå kommer jeg med John, han trenger å lufte seg. Vi skal dele ut pris for beste kvinnelige birolle. Den eneste prisen Anders Baasmo Christiansen ikke kan vinne! sier Steenstrup til VG.

PRISPAR: John Brungot og Henriette Steenstrup skulle dele ut pris under Amandaprisutdelingen i Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Valgkamp

Kristoffer Joner er nominert som beste mannlige skuespiller for «Hjertestart».

– Jeg tar det rolig, det er flott om noen andre vinner!

Joner er også engasjert i Arbeiderpartiet, og håper han får drevet valgkamp frem mot 11. september.

– La meg si det enkelt: Nå er det ekstremt viktig at vi går ut og velger. Nå er det jo «crazy» der ute. Vi må prøve å velge fornuft i stedet for følelser, sier han.

Hooverboard på scenen

Odd Magnus Williamson skal dele ut pris med Janne Formoe, for beste barnefilm. Han skal kjøre hooverboard på scenen.

Jeg er usikker på forsikringen der, om det skulle skje en ulykke. Jeg har en slags arbeidsforsikring i firmaet mitt, men usikker på hva det dekker. Det kan bli stygt!

Walk of fame

Tidligere på dagen ble Pia Tjelta og kollega Bjørn Sundquist (69) hedret med hver sin inngraverte Amanda-brostein på Haugesunds «walk of fame». Men straks er det heder og ære av andre som gjelder – og ikke minst litt glitter og glamour.

VARMET OPP TIL FEST: Skuespillere Pia Tjelta og Bjørn Sundquist ble hedret med hver sin inngraverte brostein på Haugesunds Walk of fame lørdag. Foto: Ingvill Dybfest Dahl/ VG Foto:

Tjelta er selv aktuell med en kjolekolleksjon til høsten, men hun kommer ikke til å vise seg i eget design under Amanda-showet.

– Nei, det har vært noen andre på saken! Vi har fått tak i noe gull fra to av mine favorittdesignere. Det er så j… fint!, sier hun og ler, uten å ville røpe mer før showet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder