PÅ FESTIVAL: I helga var Morten Tyldum på den italienske filmfestivalen LA. På søndag er han klar for å kjempe om de gjeveste prisene under Oscar-utdelingen.

PÅ FESTIVAL: I helga var Morten Tyldum på den italienske filmfestivalen LA. På søndag er han klar for å kjempe om de gjeveste prisene under Oscar-utdelingen. Foto:Richard Shotwell,Ap

Morten Tyldum får Oscar-gaver verdt nesten én million

Ingen av stjernene som er nominert til de aller gjeveste
Oscar-prisene i år drar tomhendt hjem fra utdelingen: Vibrator, «mind control» og luksusturer til flere tusen kroner er i pakken.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De som er nominert til prisene for «Beste mannlige skuespiller», «Beste kvinnelige skuespiller», «Beste mannlige birolle», «Beste kvinnelige birolle» og «Beste regissør» får i år «goodiebags» som har en verdi på mer enn 125.000 dollar – som tilsvarer nærmere én million norske kroner - eller akkurat 948.000 kroner.

Det vil si at den norske regissøren Morten Tyldum, som er nominert i åtte kategorier for filmen «The Imitation Game», kan se frem til gaver som:

En luksus togreise i Canada (verdt 110.000 kroner), en luksus campingtur (verdt 95.000 kroner), fransk middelhavssalt (verdt 11.000 kroner), en vibrator (verdt 2000 kroner), et års leie av en bil (verdt 150.000 kroner), et luksusopphold i Toscana (verdt 11.000 kroner) og luksusprodukter til huden, melder Variety.

VG+:Geniet Alan Turning – døde som et utskudd

Men det er ingen av produktene over som blir trukket frem som den dyreste, eller mest spesielle. I år befinner det seg nemlig en noe uvanlig gave i stjernenes «goodiebag»:

Hver enkelt får besøk av grunnleggeren for Enigma Life, slik at de kan diskutere årets horoskop, analysere drømmer og lære seg ulike teknikker for «mind control». Verdien på dette besøket er satt til over 150.000 kroner.

VG Helg møtte familien Tyldum i Los Angeles – Les det store portrettet på VG+

I fjor var gavepakken fylt med en luksushelg i Las Vegas, hjemmespa og eksklusive håndvesker til en verdi av 300.000 kroner.

Ifølge nyhetsbyrået AP har Oscar Akademiet i flere år tatt avstand fra disse gavepakkene som blir delt ut i forkant av utdelingen.

Årets Oscar-utdeling går av stabelen natt til mandag, og det er TV-stjernen Neil Patrick Harris som skal lede stjernene og publikum gjennom kvelden.

NYHETER FRA RAMPELYS PÅ FACEBOOK:Klikk her

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder