FESTPREMIERE UTEN AKSEL: Synnøve Macody Lund spiller den kvinnelige hovedrollen i «Hodejegerne». Foto: Øystein David Johansen

«Hodejegerne»-Synnøve: - Tungt uten Aksel

HAUGESUND (VG Nett) Synnøve Macody Lund (35) og de andre fra «Hodejegerne» ble feiret med festpremiere i Haugesund i kveld. Men én person manglet.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det blir tungt å ha premiere uten Aksel. Jeg tenker på ham, og jeg føler jeg ser ham hele tiden, sa Synnøve Macody Lund til VG Nett på vei inn til festvisning foran et stivpyntet publikum i festivalbyen.

- Det er veldig rart, men at han ikke er her akkurat nå, det er sånn det skal være. Det ville vært merkelig å blande disse tingene. Jeg tviler ikke på at han likevel vil at vi skal ha fest for filmen, sa Macody Lund.

I går ble det kjent at Aksel Hennie (35) valgte å avlyse presseseansen i Haugesund etter den tragiske fallskjermulykken forrige uke, hvor hans bror Annan Forbes Hennie (29) omkom.

- Men jeg håper jeg får se ham fredag, sa Macody Lund, som kom i en sort kjole fra den norske, København-baserte designeren Veronica B. Vallenes.

Les også: Hennie avlyser tur til filmfestivalen.Bakgrunn: Annan Forbes Hennie (29) omkom i fallskjermulykke.

Regissør Morten Tyldum savnet også Aksel før visningen av filmen det har vært sagt og skrevet så mye om.

- Det er nesten uvirkelig at han ikke er her, og det er tungt. Men Aksel har selv gitt sterkt uttrykk for at denne filmen fortjener å bli lansert og ha premiere som planlagt.

- Aksel har betydd uendelig mye for «Hodejegerne», og jeg vet at filmen også har betydd mye for ham. Han har gitt oss beskjed om at dette skal feires som om han hadde vært her.

Danske Nicolaj Coster-Waldau oppsummerte presist hva de involverte tenkte om de tragiske omstendighetene som gjorde at hovedpersonen ikke var tilstede:
- Det er langt viktigere ting her i livet enn en film.

PREMIEREKLARE: Skuespiller Eivind Sander, regissør Morten Tyldum, og skuespillerne Synnøve Macody Lund og Nicolaj Coster-Waldau. Foto: Øystein David Johansen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder