PRISFORMIDLERE: Tarjei Sandvik Moe og Iman Meskini offentliggjorde de nominerte til Nordisk råds filmpris på Filmfestivalen i Haugesund tirsdag kveld. Foto: Haakon Nordvik VG

Tarjei Sandvik Moe: – Jeg liker ting som er litt tøft, røft og mørkt

HAUGESUND (VG) Skuespilleren kjent fra «Skam» snakket om den erotiske thrilleren han er i gang med å spille inn, da han kastet glans over Filmfestivalen i Haugesund tirsdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Tarjei Sandvik Moe (18) var lørdag i Haugesund for å dele ut Amanda-pris. Tirsdag var han tilbake, sammen med «Skam»-kollega Iman Meskini, for å offentliggjøre de nominerte til Nordisk Råds Filmpris.

Les også: «Skam»-Iman om Faten-bråket

– Jeg har vært hjemme i Oslo og jobbet og laget film, forteller Moe til VG.

Filmen «En affære» er en erotisk thriller der han spiller en elev som har et forhold til læreren sin, spilt av Andrea Bræin Hovig.

– Hvorfor ble det en erotisk thriller nå?

– Jeg liker ting som er litt tøft, røft og mørkt, så det passet. Og så har jeg alltid interessert meg for forholdet mellom en ung mann og en eldre dame. Så da var det en stor overraskelse da jeg fikk manuset i fanget og jeg tenkte «selvfølgelig skal jeg ta det!», forteller han.

Fikk du med deg: Ruby Dagnall fra «Skam» til Amanda-pris

TIDLIGERE KOLLEGER: Tarjei Sandvik Moe og Iman Meskini spilte sammen i «Skam». Nå har de hver sine prosjekter på gang. Foto: Haakon Nordvik VG

Det er også flere intime scener i filmen, men det er den unge skuespilleren vant med fra «Skam».

– Hvordan jobbet du og Andrea med tilliten dere imellom?

– Vi møttes mye og øvd sammen for å bli bedre og bedre kjent. Og det går veldig bra. Vi har bygget opp en tillit og passer veldig bra sammen. Andrea er jo veldig flink, roser Moe.

– Hva har du gjort i sommer, etter at «Skam»-innspillingen var ferdig?

– Jeg har ikke tenkt på sommeren i forhold til det. Jeg har bare ligget hjemme og spist alt for mye frossen-pizza, sier han smilende.

Les også: «Skam»-stjernen viste fram kjæresten

– Jeg skulle egentlig spille en film i juli også, men så trakk jeg meg fra den, og da hadde jeg plutselig en måned fri. Da gjorde jeg akkurat det jeg ville og tok en tur til København og bare slappet skikkelig av og koset meg. Jeg ladet skikkelig opp til den rollen jeg gjør nå, forteller han.

Høsten er garantert å bli travel: Tarjei skal gå siste året på videregående, spille inn film, spille i musikalen «Grease» og være russerevysjef. Men først altså to turer på filmfestival.
Dette sa Tarjei om rollen som Doody til VGTV:

Skrekkfilm-debutant: Fikk søvnproblemer, neseblod og søvngjengeri

– Jeg har alltid tenkt at Tarjei er en filmfestival-type, men jeg har jo ikke spilt i noen film først, så det er kanskje litt malplassert. Men film og TV begynner jo å bli litt likt - og det er uansett koselig å være her. Jeg håper jeg får spille i flere filmer fremover, påpeker han.

NOMINERTE: Tarjei Sandvik Moe (t.v) og Iman Meskini (t.h.) flankerer de nominerte til Nordisk råds filmpris. Foto: Haakon Nordvik VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder