GLAD I MARK: Aksel Hennie skryter av Mark Wahlberg, og er glad for at Hollywood-stjernen vil gjøre en remake av «Hodejegerne». Foto: Wenn / REUTERS.

Aksel Hennie: - Vil elske Wahlberg som Roger Brown

(VG Nett) Aksel Hennie (36) er svært begeistret for tanken om at Mark Wahlberg (40) tolker rollen som Roger Brown i Hollywood-versjonen av «Hodejegerne».

  • Atle Jørstad Wergeland

Artikkelen er over åtte år gammel

På en spesialvisning av «Hodejegerne» i London onsdag kommenterte 36-åringen Mark Wahlbergs begeistring for filmen.

- Hvis han vil gjøre filmen og spille Roger Brown, vil jeg elske det. Jeg kan lære av ham, sa en ydmyk Hennie, ifølge Press Association.

VGTV: Hennie og Macody Lund lekte foran pressen i London

Overfor VG Nett utdyper Hennie:

- Det finnes jo faktisk mennesker som ikke prater flytende norsk, og også mennesker som ikke er vant med eller liker tekstede filmer.

- Vi forteller historier og lager filmer for at publikum skal få oppleve noe vi synes er viktig å få med seg. Historien i dette tilfellet er boken til Jo Nesbø, og selv om Morten Tyldum har laget en versjon vi er utrolig fornøyd med, er det viktigste for meg som sagt at så mange som mulig får en god opplevelse. Om Mark Wahlberg har fått en sånn opplevelse og derfor ønsker å formidle den følelsen og historien videre er det bare positivt, sier Hennie.

I slutten av februar fortalte Mark Wahlberg til VG at han vil jobbe for å få lov til å lage en amerikansk versjon av «Hodejegerne».

- Jeg elsket den filmen. Herregud, den filmen er faen meg fantastisk - beklager banningen. Men da jeg så den, sa jeg bare «holy shit!» sa han til VG.

Les også: «Hodejegerne» åpner amerikanske dører for Hennie

- Fantastisk

Saken har gått verden rundt, noe som gjør at også Hennies uttalelser har blitt plukket opp av store, utenlandske medier.

Et produksjonsselskap har allerede sikret seg rettighetene til å lage en amerikansk versjon av filmen, men Wahlberg sier han har vært i kontakt med dem om å få være med på prosjektet.

Hennie understreket på visningen at han er fascinert av Wahlberg.

- Mark Wahlberg er en mann jeg ser opp til. Jeg synes han er fantastisk, sa 36-åringen.

Skrøt av Lund

I tillegg til Hennie var også Synnøve Macody Lund til stede på visningen, og den norske filmstjernen øste ut godord om filmdebutanten.

- Vi prøvde ut alle de kvinnelige skuespillerne i Norge, og vi trodde ikke hun vi lette etter eksisterte. Men da jeg leste manus så jeg for meg Synnøve, og sa at vi måtte prøve henne. Hun var en amatør, men var så profesjonell, skrøt han.

Den norske filmen har allerede gjort det skarpt i Australia, og har premiere i både USA og England i begynnelsen av april.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Les også

Mer om

  1. Film
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Deadline: Morten Tyldum utvikler amerikansk «Hodejegerne»

  2. «Hodejegerne» tjente over 3,5 millioner på tre dager

  3. Endelig film-hovedrolle for Macody Lund

  4. Pluss content

    - Den sykeste filmen jeg har sett på ti år

  5. «Hodejegerne» til topps i Australia

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder