ÅRETS «STAR»: Nicolai Cleve Broch (31). Foto: Gisle Oddstad

Nicolai Cleve Broch er årets stjerne

(VG Nett) Norsk Filminstitutt har valgt Nicolai Cleve Broch (31) til «Shooting Star» under Filmfestivalen i Berlin.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
| Berlinale |

Shooting Star er et årlig arrangement som retter søkelyset mot de mest lovende og aktuelle europeiske skuespillerne.

Det er 10. året på rad at europeiske skuespillere blir introdusert for internasjonal media- og filmbransje under Berlin International Film festival, som går av stabelen 10.-12. februar.

Lang merittliste

Nicolai Cleve Broch, som kommer fra Oslo, har lang fartstid i Norge - både på teaterscenen og på filmlerretet. Han er kjent fra filmer som «Uro», «Uno» og «Buddy» og har spilt i oppsetninger som «Hvem er redd for Virginia Wolf?».

Nicolai var ferdig utdannet fra Teaterhøgskolen i 1999, og debuterte på scenen med musikalen Hjalmar og Flode på Oslo Nye Teater. Fra i fjor høst har han vært ansatt ved Nationaltheatret.

31-åringen er gift med skuespiller Heidi Gjermundsen (31), som han har en sønn på to år sammen med. Paret er bosatt i hovedstaden.

- Unik sjanse

«Å bli utvalgt til Shooting Star gir en skuespiller en unik sjanse til å møte representanter fra internasjonal media- og filmindustri og publikum på Berlinfestivalen,» heter det i pressemeldingen fra Norsk Filminstitutt.

Tidligere stjerner

I januar i år var det Ane Dahl Torp som ble sendt som «Shooting Star» til Berlin. Trond Espen Seim, Aksel Hennie, Kristoffer Joner, Maria Bonnevie, Gørild Mauseth og Anneke von der Lippe har fått hederen før.

Arrangementet foregår i regi av European Film Promotion (EFP), som består av nasjonale filminstitusjoner fra 26 europeiske land. Hvert land kan delta med en Shooting Star.

I går ble det offentliggjort at Gunnar Vikenes «Trigger» vil få sin internasjonale premiere på filmfestivalen i Berlin.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder