ACTIONSTJERNE: Superstjernen Tom Cruise kommer til Norge for å spille «Mission Impossible 6». Foto: Angela Weiss AFP

Tom Cruise får penger fra den norske stat

«Mission Impossible 6», og den kommende amerikanske filmen
om 22. juli får penger fra den såkalte insentivordningen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det er Norsk Filminstiutt som melder om nye beslutninger om tilskuddsmidler fra insentivordningen, som skal bidra til å få utenlandske produksjoner til Norge.

Produsenter av store internasjonale produksjoner kan søke om å få refundert inntil 25 prosent av utgiftene. Les mer om ordningen på NFIs sider

Onsdag ble det kjent at tre filmer har fått penger. Giganten Paramount får 6.325.000 kroner til «Mission Impossible 6», med selveste Tom Cruise i hovedrollen.

Deler av filmen skal spilles inn i Norge, i den spektakulære naturen rundt Preikestolen. Turistmagneten blir stengt i ti dager for Tom Cruise og co. Scenene skulle opprinnelig bli spilt inn i september, men da Tom Cruise skadet seg ble scenene utsatt. Etter planen kommer crewet nå til Rogaland i November.

22. juli-filmen regissert av britiske Paul Greengrass har fått 17.125.000 kroner.

Les også: Netflix sikret seg rettighetene til 22. juli-film

Filmen har fått den foreløpige tittelen «Norway». Filmen skal produseres av strømmetjenesten Netflix, og den norske forfatteren Åsne Seierstad er involvert i prosjektet.

En dramaserie med beskrivelsen «Untitled New Pictures Project Aka The Innocents» har fått 950.000 kroner. Serien skal regisseres av Farren Blackburn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder