I PENGEKNIPE: Tiden er i ferd med å renne ut for WR Entertainments toppsjef, Tasmin Lucia-Khan – her avbildet under en av flere rettssaker i fjor. Foto: Hansen, Frode

Morgan Kane-selskapet nær avvikling

Hollywood-eventyret kan være over for den norske westernhelten før det har begynt – WR Entertainment må skaffe minimum fire millioner kroner før 16.30 mandag ettermiddag for å sikre videre drift.

Det melder Oslo Børs.

Men egentlig står det verre til enn som så; selskapet bak filmen, WR Entertainment, trenger i alt 9, 7 millioner kroner for å sikre videre drift til mars 2020, men «bare» fire millioner for å kunne betjene akutt gjeld og fortsette forhandlingene som pågår for fullt akkurat nå.

Balladen om Morgan Kane

I mars i år ble det forsøkt en rettet emisjon for å skaffe til veie disse pengene. Dette forsøket mislyktes, og sist uke prøvde WR Entertainment nok en gang på det samme – uten å lykkes.

Selskapet skriver nå i et brev til sine aksjonærer at dette er det aller siste forsøket på å skaffe de sårt tiltrengte millionene. De legger imidlertid til at det er forståelig at aksjonærer har vært nølende med å spytte inn mer penger i selskapet så lenge det har betydelig gjeld, og at rettssaken mot selskapets tidligere styreformann, James Cardwell, er nært forestående.

les også

Går til motsøksmål i Morgan Kane-saken

WR Entertainment er et selskap som de siste to årene har kommet i medias søkelys gjennom flere rettssaker mellom selskapets opprinnelige gründer, Gunnar Ryan Wiik, dets tidligere styreformann James Cardwell og den nåværende ledelsen ved administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan.

Blant hovedaksjonærene i WR Entertainment finner vi Norwegian-gründer Bjørn Kjos og finansmannen Arne Blystad, samt Frode Foss – tidligere finansdirektør i Norwegian, nå i Qatar Airways.

Foss er fremdeles styreformann i WR Entertainment.

les også

Full isfront i Morgan Kane-saken

Selskapet skriver selv i et aksjonærbrev at de sist uke var svært nær ved å finne en løsning etter et tilbud til kreditorene om å omgjøre gjeld til aksjer i selskapet, men at én kreditor nektet plent å være med på dette.

les også

Morgan Kane-gründer fikk søksmålet i fanget

WR Entertainment er nå satt under spesiell observasjon av Oslo Børs inntil selskapets fremtid blir ytterligere klargjort i ettermiddag.

VG kommer tilbake med mer!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder