VETERANER: Meryl Streep og Tom Hanks, her på «An Evening of Serious Fun Celebrating the Legacy of Paul Newman» i New York i 2015. Foto: Reuters

Streep og Hanks sammen på film for aller første gang

Regissør Steven Spielberg (70) har klart å kapre to av verdens desidert største filmstjerner til sin nye film om Pentagon-papirene.

Artikkelen er over tre år gammel

Aldri før har Meryl Streep (67) og Tom Hanks (60) spilt mot hverandre på lerretet, til tross for at de begge har flere titalls filmer på merittlisten.

Nå har begge sagt ja til å spille hovedrollene i «The Post». Filmdramet skal ta for seg hendelsene fra 1971, der Washington Post gikk rettens vei mot myndighetene for å sikre seg retten til å publisere de lekkede Pentagon-dokumentene som handlet om USAs innblanding i Vietnamkrigen.

Presselegende

Hanks skal fylle rollen som Washington Posts sjefredaktør Ben Bradlee, mens Streep skal spille Katharine Graham, avisens utgiver, melder Deadline.com.

Bernt Olufsen om Ben Bradlee: Han var redaktøren som avsatte USAs president Richard M. Nixon og alle hans menn. (...) Han ble den undersøkende journalistikkens far i Amerika.

MEDIEHISTORIE: Ben Bradlee i The Washington Post med utgiver Katharine Graham. Foto: ZUMA

Bradlee døde i 2014 – 93 år gammel, mens Katharine Graham døde i 2001. Hun ble 84.

Når bråket rundt Pentagon-rapporten nå blir Hollywood-materialem trekker amerikanske medier paralleller til dagens situasjon og det faktum at president Donald Trump var raskt ut med å erklære krig mot media.

Mens Streep har vært svært direkte i sin offentlige kritikk av Trump, og har fått svar på tiltale fra presidenten, har Hanks vært mildere stemt overfor den nye regjeringen.

Anders Giæver om Bradlee: En uredd aktør

– Drømmelag

Bradlees enke, Sally Quinn (75), er spent:

– Jeg er henrykt. Dette er et drømmelag, sier hun om filmprosjektet.

– Timingen er perfekt. Dette kunne ikke vært mer relevant med tanke på hva som skjer i dag, sier hun til Washington Post.

Sist hun så ektemannen sin portrettert på kino, var i 1976, da Jason Robards fylte rollen som den legendariske pressemannen i « Alle presidentens menn».

Tilbakeblikk: Watergate-redaktør er død

Både Spielberg, Streep og Hanks kan skilte med Oscar-statuetter, noe som bidrar til et stort forventningspress. Fox og Amblin Entertainment finansierer prosjektet. Pascal Pictures skal produsere.

Meryl Streep: Fra bunnløs sorg til intens lykke

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder