PREMIEREKLAR POPSTJERNE: Karin Park i «Skjult». Foto: Sandrew Metronome

- Deilig å ta en pause fra meg selv

(VG Nett) Popstjernen Karin Park utforsket andre sider ved seg selv med spillefilmdebuten «Skjult».

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Det var høst, og da er det alltid vanskelig å disiplinere seg selv. Jeg slet med å skrive ferdig låtene til platen min, så det var utrolig bra å kunne gjøre noe sammen med andre, sier Karin Park om tilbudet som dukket opp om å spille resepsjonist i «Skjult».

- Det var deilig å ta en pause fra meg selv.

Les intervju med hovedrolleinnehaver Kristoffer Joner

«Miriam» er navnet på Karin Parks karakter i «Skjult». Hotellet hun obber på ligger i nærheten av det skjebnessvangre barndomshjemmet til hovedpersonen Kai Koss (KK). Han kommer tilbake huset etter at han 19 år tidligere rømte fra morens mishandling. Kai Koss sjekker inn hos Miriam, ei ung jente med en mystisk og ganske spesiell fremtoning.

Mystisk

- Vi vet ikke om hun finnes, eller om hun bare eksisterer inne i KKs hode. Men hun hjelper han i hans søken, så hun er den eneste i filmen som er på hans side, selv om hun er litt streng.

Karin synes det var gøy med filmfotograferingen, som i «Skjult» ikke gjør noe for å skjule evemntuelle skavanker.

- På bilder i aviser og på fotoshoots skal alt se så innmari glatt ut. I filmen lyser man i stedet opp karaktertrekkene så jeg ser mye slemmere ut. Det var kult!

Er du ikke forfengelig?

MØRK OG MYSTISK: Karin Park som Miriam i «Skjult». Foto: Sandrew Metronome

- Jo, jeg er nok det, men ikke på den måten. Jeg synes det er gøyere å vise fram flere sider av meg selv.

«Skjult» er beskrevet som en grøsser, selv om den låner flere genretrekk fra den psykologiske thrilleren. Miriam, som Karin Park portretterer, kan minne om bartenderen Lloyd fra «The Shining». Men selv styrer Karin unna slike filmer.

- Jeg prøver å holde meg unna skrekkfilmer i den grad det er mulig. Jeg har så mange mareritt på nettene allerede, så jeg vil ikke gi dem mer mat!

«Skjult», hvor Karin også har med låten «Out of the cage», har premiere førstkommende fredag. (VG nett har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider)

27. april er det for alvor tilbake til poplivet for Karin Park. Da dukker hennes nye plate «Ashes to gold» opp i butikkene.

MEST KJENT SOM POPSTJERNE: Karin Park under Norwegian Wood i 2004. Foto: Aftenposten

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder