HALER INNPÅ NAZIZOMBIENE: Max Manus nærmer seg Død Snø i første runde av «Folkets Amanda». Foto: Filmkameratene

Tett i toppen i første Folkets Amanda-runde

Motstandsheltene i «Max Manus» haler innpå nazizombiene i første runde av «Folkets Amanda». Du avgjør hvilke ti filmer som går videre!

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Om du vil at motstandsheltene i «Max Manus» skal seire over de døde nazistene i «Død snø», må du handle raskt. Til og med tirsdag stemmer folket selv fram de ti kandidatene til Folkets Amanda.

Gi din stemme i innspurten, og vinn tur for to til Cannes!

Her kan du lese mer om kandidatene og se trailer fra filmene!

De to filmene med svært forskjellig vri på både krigstemaet og sjanger ligger nå hakk i hæl i tet. Deretter er det et stykke til feltet bak - med mange potensielle utbrytere som kniver om pallplass.

Det er relativt jevnt løp mellom dramaet «Sammen», som ikke ble sett av flere enn 13 000 på kino, og kritikervinneren «De Usynlige», som samlet 102 000 foran lerretet.

Neddempede «Jernanger» har nå hardest konkurranse fra bloddryppende «Fritt Vilt 2». Og «Fatso», «Skjult» og «Den siste revejakta» ligger hode til hode litt lenger bak.

Men fortsatt er det helt åpent bak de to i tet, din favorittfilm kan fortsatt kjempe seg fram til finaleheatet!

Kun ti videre

Artikkelen fortsetter under bildet

UTFORDRER BAKFRA: deUSYNLIGE ligger hakket bak de to i tet, men er en sterk kandidat til å komme til finalen. Foto: Scanbox

For at din favoritt skal være aktuell som vinnerkandidat, må du stemme den opp til topp-ti på VG Nett innen tirsdag kveld. Kun de ti filmene med flest stemmer etter første avstemning går videre til neste runde.

Blant filmene som er i faresonen for å falle ut nå er «De gales hus», «Olsenbanen Jr.» og «Kurt blir grusom».

Første runde av Folkets Amanda stemmes frem blant samtlige 24 norske filmer som har hatt kinopremiere det siste året.

KOMMER HAN VIDRE?: Kurt fra «Kurt blir grusom» sliter litt bak teten i kampen om å bli en av ti finalister i «Folkets Amanda»-avstemningen. Foto: Nordisk Film/Qvisteen animasjon

Avstemningen er et samarbeid mellom VG, Filmfestivalen i Haugesund og TV 2 som sender Amanda-showet direkte fredag 21. august.

Du bestemmer hvilke filmer som går til finaleheatet. Stem på din favorittfilm nå!

Fra 3. august starter innspurten som skal kulminere i fem film-kandidater. Det er disse fem som publikum til sist kan stemme over i selve TV-showet. Blant dem som er med på å stemme, vil det bli trukket ut en vinner av en langhelg til Cannes.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder