GJEVT OPPDRAG: Morten Tyldum - her med kona Janne Tyldum - har fått æren av å regissere The Office-stjernen John Krasinski i den nye serien om Jack Ryan.
GJEVT OPPDRAG: Morten Tyldum - her med kona Janne Tyldum - har fått æren av å regissere The Office-stjernen John Krasinski i den nye serien om Jack Ryan. Foto: Øystein David Johansen VG

Nytt storoppdrag til Morten Tyldum

FILM

Tom Clancys legendariske romanfigur Jack Ryan skal nok en gang festes til lerretet. I registolen: Norske Morten Tyldum.

Publisert:

Det er Deadline som skriver at Tyldum er utpekt til å regissere åpningsepisoden av en helt ny tv-serie med Jack Ryan på amerikanske Amazon.

Husk også: Hollywood-stjernene om Tyldum; – Morten pisket oss!

Hovedrollen som Jack Ryan skal spilles av den amerikanske «The Office»-stjernen John Krasinski, mens Abbie Cornish blir hans mer romantiske kollega.

Det er ikke smågutter som tidligere har spilt i filmer som er basert på Clancys thrillere om Jack Ryan; både Kevin Costner, Alec Baldwin, Harrison Ford og Ben Affleck har alle spilt Ryan i diverse storfilmer.

Mystikken og spenningen bør være godt bevart allerede i manuset, ettersom forfatterne Carlton Cuse og Graham Roland (som også var manusforfatter til «Prison Break») fra legendariske «Lost» har skrevet dette.

Det er ikke mer enn et par uker siden Morten Tyldum var på Hollywoods lepper etter premieren av «Passengers» med Jennifer Lawrence og Chris Pratt i hovedrollene.

Les også: Tyldum takker kona for Hollywood-suksessen: – Janne betyr alt

Hans forrige film, «The Imitation Game», oppnådde flotte Oscar-nominasjoner i 2015 for blant annet beste film og beste regi.

Meningen med den nye tv-serien er, ifølge Deadline, å modernisere Jack Ryan som en aspirerende stjerne innen CIA-systemet. Hans analyser vil få stor betydning for avdekningen av en ny type terrorisme som truer med å få fatale konsekvenser på en global skala.

Skaperen av Jack Ryan, forfatteren Tom Clancy, døde i oktober 2013, 66 år gammel.

Her kan du lese mer om