FIKK HJERTEINFARKT: Den 56 år gamle skuespilleren Antonio Banderas har sluttet å røyke etter at han fikk et hjerteinfarkt for to måneder siden. Foto: Jorge Guerrero AFP

Banderas stumper røyken etter hjerteinfarkt

Filmstjernen Antonio Banderas (56) stumper røyken etter at han fikk et hjerteinfarkt i januar.

  • Eirik Tufteland Kroken

Artikkelen er over to år gammel

28. januar i år fikk den spanske skuespilleren, regissøren og produsenten et hjerteinfarkt. Filmstjernen har opplyst at det gikk bra og at det ikke får store konsekvenser for karrieren.

Søndag sier Banderas i et intervju at han har valgt å slutte å røyke som følge av infarktet:

– Hvis det har kommet noe godt ut av dette, så er det at jeg helt plutselig har sluttet å røyke, uten hjelp fra piller eller noe sånt. Det er forbi, sier Banderas til den spanske avisen Diario Sur.

Les også: Griffith og Banderas omsider skilt

Operert i Sveits

Banderas fortalte for første gang om hjerteinfarktet og innleggelsen i forrige uke.

Etter at han besøkte en sveitsisk klinikk tidligere i år, var det flere spekulasjoner rundt stjernens helse. Han sier imidlertid selv at det ikke er alvorlig.

– Jeg gjennomgikk en operasjon og fikk implantert tre stenter i koronararteriene, sier Banderas til Latin American Herald Tribune.

Han betror samtidig at han har slitt med hjerteflimmer i en periode.

Les også: Banderas frisk etter hjerteinfarkt

Skal fortsette å jobbe

Spanjolen tror hjerteinfarktet skyldes hans «arbeidsnarkomane hjerte som har dunket hardt de siste 37 årene», men sier han at nå føler seg «veldig bra og vil tilbake på jobb».

– Å jobbe var som å spise popkorn før, jeg klarte ikke å stoppe. Nå skal jeg ta meg en liten pause og tenke over ting, sa Banderas i forrige uke.

Nå sier Banderas at han er klar til å jobbe, men at det vil bli roligere.

– Jeg skal jobbe i et annet tempo nå. Jeg skal gi meg selv rom og ta tid mellom produksjonene. Nå skal jeg også gjøre noe jeg har hatt lyst til lenge, nemlig å sette meg selv bak kamera og skrive manus, sier den 56 år gamle skuespilleren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder