I FINSTASEN: Her er skuespiller Jake Gyllenhaal avbildet på den røde løperen på filmfestivalen i Venezia, i forbindelse med premieren av hans fjellklatrer-film «Everest». Foto: Tiziana Fabi Afp

Superstjerne med i Nesbø-film

Hollywood-stjernen Jake Gyllenhaal (35) får hovedrollen i filmatiseringen av Jo Nesbø-boken «Sønnen».

  • Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder flere amerikanske medier, blant annet Variety og The Playlist.

Filmen regisseres av kanadiske Denis Villeneuve, som tidligere har samarbeidet med Gyllenhaal i filmene «Enemy» og «Prisoners». Kanadieren var også regissøren bak fjorårets Oscar-nominerte «Sicario» og jobber for tiden med flere prosjekter, blant annet en «Blade Runner»-oppfølger.

Gyllenhaal er kanskje best kjent for roller i filmer som «Donnie Darko» og «Zodiac». I 2006 ble skuespilleren også nominert til Oscar for beste birolle for sin innsats i dramaet «Brokeback Mountain».

35-åringen er heller ikke fremmed for å forandre på fysikken sin for en filmrolle. Han var nesten ugjenkjennelig som en muskelbunt i boksefilmen «Southpaw», før han kort tid senere gikk ned 11 kilo for rollen som sosiopaten Lou Bloom i «Nightcrawler».

«Sønnen» forteller historien om Sonny Lofthus, en mann som har sittet i fengsel nesten hele sitt voksne liv.

– Fyren er en narkoman som soner straffen for handlinger som noen andre har begått, mot at de sørger for å gi ham dopet sitt. Men så en dag skjer det noe ..., forklarte forfatteren selv til VG, i forbindelse med lanseringen av boken.

Sett denne? Nesbø får rolle i «Snømannen»

«Snømannen» kommer i 2017

Tidligere har flere Hollywood-stjerner flokket til Oslo og Norge i forbindelse med innspillingen av Nesbø-bestselgeren «Snømannen».

Hollywood-stjernen Michael Fassbender spiller hovedrollen som den alkoholiserte politietterforskeren Harry Hole.

Filmen ble spilt inn i Norge i vinter og har premiere i oktober 2017.

Les også: Patti Smith + Jo Nesbø = sant

DiCaprio og Tatum

«Sønnen» skal produseres av Gyllenhalls eget produksjonsselskap Nine Stories i samarbeid med Bold Films, med Nesbø og forfatterens agent Niclas Salomonsson med på produsent-laget.

I 2014 ble flere stjerner koblet til filmatiseringen av den populære boken, blant annet Leonardo DiCaprio og Channing Tatum. På et tidspunkt reiste også Tatum til Norge for å diskutere filmen over en middag med Nesbø i hovedstaden.

Nesbøs bøker er svært populære i USA. I 2014 gikk Harry Hole-romanen «Politi» rett inn på 6.-plassen på New York Times' bestselgerliste.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder