I FINSTASEN: Her er skuespiller Jake Gyllenhaal avbildet på den røde løperen på filmfestivalen i Venezia, i forbindelse med premieren av hans fjellklatrer-film «Everest».
I FINSTASEN: Her er skuespiller Jake Gyllenhaal avbildet på den røde løperen på filmfestivalen i Venezia, i forbindelse med premieren av hans fjellklatrer-film «Everest». Foto: Tiziana Fabi Afp

Superstjerne med i Nesbø-film

FILM

Hollywood-stjernen Jake Gyllenhaal (35) får hovedrollen i filmatiseringen av Jo Nesbø-boken «Sønnen».

Publisert:

Det melder flere amerikanske medier, blant annet Variety og The Playlist.

Filmen regisseres av kanadiske Denis Villeneuve, som tidligere har samarbeidet med Gyllenhaal i filmene «Enemy» og «Prisoners». Kanadieren var også regissøren bak fjorårets Oscar-nominerte «Sicario» og jobber for tiden med flere prosjekter, blant annet en «Blade Runner»-oppfølger.

Gyllenhaal er kanskje best kjent for roller i filmer som «Donnie Darko» og «Zodiac». I 2006 ble skuespilleren også nominert til Oscar for beste birolle for sin innsats i dramaet «Brokeback Mountain».

35-åringen er heller ikke fremmed for å forandre på fysikken sin for en filmrolle. Han var nesten ugjenkjennelig som en muskelbunt i boksefilmen «Southpaw», før han kort tid senere gikk ned 11 kilo for rollen som sosiopaten Lou Bloom i «Nightcrawler».

«Sønnen» forteller historien om Sonny Lofthus, en mann som har sittet i fengsel nesten hele sitt voksne liv.

– Fyren er en narkoman som soner straffen for handlinger som noen andre har begått, mot at de sørger for å gi ham dopet sitt. Men så en dag skjer det noe ..., forklarte forfatteren selv til VG, i forbindelse med lanseringen av boken.

Sett denne? Nesbø får rolle i «Snømannen»

«Snømannen» kommer i 2017

Tidligere har flere Hollywood-stjerner flokket til Oslo og Norge i forbindelse med innspillingen av Nesbø-bestselgeren «Snømannen».

Hollywood-stjernen Michael Fassbender spiller hovedrollen som den alkoholiserte politietterforskeren Harry Hole.

Filmen ble spilt inn i Norge i vinter og har premiere i oktober 2017.

Les også: Patti Smith + Jo Nesbø = sant

DiCaprio og Tatum

«Sønnen» skal produseres av Gyllenhalls eget produksjonsselskap Nine Stories i samarbeid med Bold Films, med Nesbø og forfatterens agent Niclas Salomonsson med på produsent-laget.

I 2014 ble flere stjerner koblet til filmatiseringen av den populære boken, blant annet Leonardo DiCaprio og Channing Tatum. På et tidspunkt reiste også Tatum til Norge for å diskutere filmen over en middag med Nesbø i hovedstaden.

Nesbøs bøker er svært populære i USA. I 2014 gikk Harry Hole-romanen «Politi» rett inn på 6.-plassen på New York Times' bestselgerliste.

Her kan du lese mer om