SPISTE GODT: Colin Farrell er på plass i Cannes for å promotere «The Lobster». Under forberedelsene til innspillingen la han på seg 20 kilo i løpet av åtte uker. Foto:Yves Herman,Reuters

Colin Farrell: Gikk opp 20 kilo på åtte uker

CANNES (VG) Colin Ferrell mener det var en drøm å jobbe med norske Liv Ullmann - men drømmer neppe om junkfood lenger.

  • Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Farrell (39) er i Cannes med en av festivalens - skal vi si: mer underlige filmer, «The Lobster», regissert av grekeren Yorgod Lanthimos. Det er en fremtidsfabel om en stat og en by, som har innført følgende bestemmelse for de av sine innbyggere som blir enslige: De må flytte til «The Hotel», der de innen 45 dager må finne en partner. Hvis ikke, blir de omdannet til et dyr - etter eget valg.

Foto:,

Han burde vært her i fjor, også: «Miss Julie» regissert av Liv Ullmann var en sterk kandidat til festivalen - men nådde ikke opp. Til manges skuffelse, også regissørens.

– Jeg følte virkelig med Liv; filmen hadde fortjent en plass, hun hadde fortjent en plass. Innspillingen var hard; en av de vanskeligste jeg noen gang har gjort. Men jeg synes virkelig hun nådde frem til noe helt vesentlig: En klassisk historie med et klassisk materiale skapt av en regissør med en helt klar visjon. Jeg tenker på Liv med stor takknemlighet og stor kjærlighet, sier Farrell.

– Liv Ullmanns nærvær, hennes følsomhet, hennes absolutte integritet som kunstner, er helt unik. Å jobbe med henne var en drøm, mener filmstjernen.

Han er irsk, men har gjort det enormt bra som amerikansk kommersiell filmstjerne, ikke minst etter en rekke hardtslående og effektive actionfilmer.
Les også: Slik ser Colin Farrell ut i norsk film

– Jeg sier ikke det er slutt på actionen; jeg får stadig tilsendt mange manuskripter. Filmene er morsomme å lage og jeg har aldri gjort noe som helst som jeg ikke er stolt av og kan stå inne for.

– Likevel er dine siste filmer mye «mindre» og kunstnerisk ambisiøse?

100 kg Farrell i «The Lobster»... Foto: CANNES-FESTIVALEN,

– Det er fordi jeg leter etter stoff jeg aldri har gjort tidligere, som utfordrer meg og som jeg kan lære noe av. Og så finnes det utfordringer, som jeg ikke kan la ligge. I «The Lobster» skulle jeg være nokså kvapsete. Jeg åt som en galning, alt jeg kom over av junkfood. Og kuttet all trening. På åtte uker la jeg på meg rundt 20 kilo! Men da var jeg også blitt totalt mettet; nå blir jeg kvalm av junk. Og det tok meg heldigvis bare åtte uker etter innspillingen før jeg var tilbake i form. Sånn noenlunde, i alle fall, sier han.

Og det måtte han være: Han er en av hovedpersonene, sammen med Vince Vaughn og Rachel McAdams i sesong to av «True Detective» - og overtar den kultforklarte stafettpinnen fra Woody Herrelson og Matthew McConaughey.

– Og dette er vel forsåvidt tilbake til actionen, tross alt?

– He he, joda. Men for meg var det å kaste meg ut i det ukjente igjen. Det var et minimalt manus-utkast jeg først fikk i hendene. Jeg ante virkelig ikke hva som skulle skje. Så det hadde dette eventyr-elementet i seg. Som jeg ikke kan motstå! Sier Colin Farrell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder