ROLLE: Michael Fassbender skal være interessert i en rolle i filmatiseringen av «Snømannen». Muligens som Harry Hole. Foto: Scott Gries, Ap Foto: ,

Michael Fassbender kan bli Harry Hole i «Snømannen»

Fassbender skal være i forhandlinger om en rolle i filmatiseringen av Jo Nesbøs roman.

  • Ida Christine Johannessen

Artikkelen er over fire år gammel

At Jo Nesbøs roman om politimannen Harry Hole skal bli film har lenge vært kjent. Selve produksjonen har likevel ikke hastet, og rykter om ulike navn i tilknytning til filmen har florert.
Nå melder flere amerikanske filmnettsider som Empire, Variety og Hollywood Reporter, at skuespilleren Michael Fassbender er i samtale med produsentene om en rolle i «Snømannen».

Hvilken rolle det er snakk om er foreløpig ubekreftet, men ifølge The Wrap og The Guardian er Fassbender aktuell som selveste Harry Hole.

Fassbender er kjent fra filmer som «Inglourious Basterds», «X-men: First Class», «12 Years a Slave» og «Prometheus». Han har allerede et fullpakket filmår foran seg med «Macbeth», «Steve Jobs» og «X-Men: Apocalypse».

– Det er faktisk ikke mulig å tenke seg et mer spennende valg i Hollywood – dersom Michael Fassbender virkelig skal spille Harry Hole. Han er blant filmverdenes mest allsidige og dyktige, relativt nyetablerte stjerner. Han har bevist en ufattelig bredde på repertoaret sitt og «mangler» en klassisk filmrolle som detektiv – selv om han har vært inne på det i «Haywire». Hvis det blir Fassbender i rollen som Harry Hole, så kan det tydes i retning at det satses enormt på Jo Nesbøs helt i Hollywood. Det har tatt tid å få ting på plass, men blir det Fassbender, blir det den beste, sier VGs filmanmelder Jon Selås.

Les også: Pengene fortsetter å renne inn for Jo Nesbø

Jakter Norges første seriemorder

«Snømannen» er den syvende romanen i Jo Nesbøs bokserie om Harry Hole. Etterforskeren er kjent for sin evne til å løse de vanskeligste saker, men hans metoder er ofte uortodokse.

REGISSØR: Svenske Tomas Alfredson skal regissere «Snømannen». Foto: Christophe Ena, Ap Foto: ,

I «Snømannen» etterforsker Hole forsvinneningen til en ung gutts mor. Alt han kan finne er kvinnens rosa skjerf festet rundt en snømann som på mystisk vis har blitt laget i hagen. Hole skjønner raskt at han kan være på jakt etter Norges første seriemorder.

Svenske Tomas Alfredson vil stå for regien. Han har tidligere regissert filmer som «Muldvarpen» («Tinker, Tailor, Solider, Spy») og «La den rette komme inn».

Les også: Bokanmeldelse: Jo Nesbø: «Mere blod»

Nesbø er fornøyd

– Jeg likte både «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» og «La den rette komme inn» veldig godt, så dette synes jeg er fint, sa Nesbø til VG da Alfredson fikk regissørrollen i 2014.

Filmen produseres av Working Title Films i samarbeid med Alfredssons eget produksjonselskap Another Park Film.

Det var lenge snakk om at Martin Scorsese skulle regissere «Snømannen». Han skal nå være eksekutiv produsent sammen med Jo Nesbø og Niclas Salomonsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder