Fant sin drømmemann

LOS ANGELES (VG) Hun var forelsket i Ben Affleck og Josh Hartnett, og nå faller hun for John Cusack. I det virkelige liv har Kate Beckinsale funnet drømmemannen.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Jeg er kjempeheldig, for jeg var bare 21 da vi møttes, så jeg har ikke vært skuffet i kjærlighet, sier Kate, som møtte samboeren Michael Sheen da begge spilte i «Måken».

Det var Kates teaterdebut. Han regnes som en av Englands beste teaterskuespillere. Nå har de datteren Lily på snart tre år.

- Det øyeblikket jeg så ham, visste jeg at nå var det gjort, så jeg fikk litt panikk også. Tenkte at fra nå av skulle jeg bare kysse ham. Heldigvis er jeg skuespiller, så jeg får kysse andre hele tiden, flirer hun.

Anoreksi

Kate tror ikke så mye på skjebnen som Sara i «Serendipity».

- Hvis du tror at alt er utenfor din kontroll, er det lett å gi opp personlig ansvar også. Men Michael og jeg hadde bodd på samme gate i Paris, vi hadde vært i den samme heisen tusen ganger uten å møtes, osv. Så vi tror at vi ikke var klar for hverandre før. Dette er det meste skjebnen har grepet inn i livet mitt, mener Kate, som led av anoreksi som tenåring.

Hun snakket om det for flere år siden for å hjelpe andre, men det ble blåst opp så enormt at hun styrer unna nå. Begge foreldrene var skuespillere, men faren, Richard Beckinsale, døde da Kate var seks år, og moren Judy Loe giftet seg igjen tre år senere. Kate vokste opp med en eldre halvsøster og fem stesøsken. Hun begynte i psykoanalyse da hun var 15.

- Det var en utrolig prosess. Jeg var full av angst og desperasjon. Sylvia Plath på svart kaffe, ler hun.

Brygger på noe

Kate var på Hawaii i sommer der «Pearl Harbor» hadde première. Da sa hun at hver gang Michael skal til å fri, gjør hun noe som irriterer ham. Nå har hun nettopp vært på ferie med Michael mens besteforeldrene passet Lily. Igjen på Hawaii.

- Fridde han?

- Jeg tror at han brygger på noe, og jeg håper at det ikke bare er gass. Jeg gjorde ikke noe irriterende i hele ferien, påstår hun.

Mens John Cusack sier at han ikke er så romantisk som rollen i filmen, har Kate bare superlativer om sin samboer.

Trodde hjertet skulle stoppe

- Michael er fra Wales, og de har romantikk i porene. Det kan tydeligvis lett forvandles til alkoholisme, men har ikke gjort det ennå, ler hun.

Han beroliger henne når hun har angst. En gang trodde Kate at hjertet skulle stoppe.

- Og hvis det gjorde det, lovet han å komme etter meg helt inn i underverdenen og bringe meg tilbake. Og jeg trodde ham, smiler Kate Beckinsale.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder