For mye av alt

«Zoolander»

Regi: Ben Stiller. Med: Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Christine Taylor, Milla Jovovich, Jon Voight. Am. komedie. 11 år.

Artikkelen er over 18 år gammel

Stjernene myldrer, sminken gløder og hensikten helliger også en mengde andre eksesser i denne ganske overdådige komedie - hvis enkle mål det er å kle av hele den absurde modellbransjen.

Og det grovest mulig.

«Zoolander» heter verket, med Ben Stiller både bak og foran kamera i rollen som tiårets store og stuvende dumme supermodell. Men se, der kommer Owen Wilson, en ung og blond utfordrer som bestiger Himalaya like lett som catwalken, og - uhæææ - er i ferd med å overta «Zoolander»s plass som mannlig supermodell nummer en.

I denne selvopptatte, forfengelige og ikke påfallende intellektuelle bransje ligger parodipoengene naturligvis tett som hagl. Aldeles overflødig, derfor, å tilsette det aller minste mordkomplott.

Men det gjør Ben Stiller (som også har vært med på å skrive manus), hvoretter hele «Zoolander» går over stag i fråtserier av de innledningsvis så deilige smakløsheter.

Jeg kan ikke for det, jeg elsker de håpløst plumpe farser, og henger med ørene når den ikke kjenner sin grense og roter det så sørgelig til for seg selv. David Bowie, Claudia Schiffer, Donald Trump, Christian Slater og en l-a-a-a-n-g rad andre celebriteter har ørsmå roller som «seg selv», mens Jon Voight er supermodellens pinlig berørte pappa - en rotekte gruvearbeider med skikkelig møkk på henda.

Enkeltscener av storslagent obskøne kvaliteter gleder og varmer. Men som helhet er «Zoolander» altfor mye av alt. Dessverre.

ELLEN M. SAND

Mer om

 1. Filmanmeldelse

Flere artikler

 1. Filmanmeldelse: «Zoolander 2»

 2. Justin Bieber klar for «Zoolander 2»

 3. Ben Stiller om kameraten Owen Wilson: - Det går veldig bra med ham

 4. Matthew overtar etter Owen

 5. Owen Wilson ble pappa

Fra andre aviser

 1. Zoolander 2 : Hvem drepte Justin Bieber?

  Fædrelandsvennen
 2. Hvem drepte Justin Bieber?

  Fædrelandsvennen
 3. McConaughey tar Wilsons plass i komedie

  Fædrelandsvennen
 4. Hvor ble det av de virkelig gode komediene?

  Bergens Tidende
 5. Owen vil ikke ha Oscar

  Fædrelandsvennen
 6. Alba møter foreldrene

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder