GIKK BORT: Janne Tyldum, her sammen med eks-mannenn Morten Tyldum i 2014, er død. Foto: Janne Møller-Hansen

Janne Tyldum er død

Filmprodusenten Janne Tyldum er gått bort, bare 50 år gammel.

Det er hennes egen datter, Jeanette Tyldum, som kommer med det triste budskapet på Facebook.

Janne Tyldum var tidligere gift med den Oscar-nominerte regissøren Morten Tyldum (52) som i 2014 ble nominert til den gjeve filmprisen for sin regi av «The Imitation Game».

«Nå forsøker vi å navigere oss gjennom alle kolliderende følelser, praktiske gjøremål og prøver å normalisere dagene. Setter likevel stor pris på alle varme tanker og ord vi har fått», skriver datteren Jeanette på Facebook og avslutter med et hjerte.

– Hun betyr alt. Vi er et team. Jeg står oppført som regissør, men vi er sammen om alt, vi leser manus sammen og vi diskuterer rollebesetning, sa Morten Tyldum til VG under filmfestivalen i Toronto i 2014.

LANSERTE STORFILM: Janne og Morten Tyldum i Toronto under lanseringen av «The Imitation Game», som vant Oscar. Foto: Øystein David Johansen

Helt frem til paret skilte lag i 2016, var Janne Tyldum en sterk støttespiller for Morten Tyldums karriere. De startet også selskapet Norse Code etter suksessen med «The Imitation Game», men dette ble avviklet i oktober i fjor.

«The Imitation Game» fikk ingen Oscar for beste regi i 2014, men Graham Moore fikk statuetten for beste tilrettelagte manus, noe som gledet Janne Tyldum svært mye.

– Det var akkurat som om alles nakkehår reiste seg, og det gikk et sug gjennom hele salen. Man følte virkelig at det kom rett fra hjertet. Etterpå sto vi i en stor gruppe og gråt, og han var veldig emosjonell. Det var ekstremt heftig – en følelsesmessig berg- og dalbane. Hele kvelden var verdt det på grunn av Graham. Vi har vunnet. Og vi har noe å strekke oss etter, sa Janne Tyldum til VG etter Oscar-natten.

Janne Tyldum hadde en unorsk stil når hun gikk opp den røde løperen med sin eksmann. Hun tok gjerne ordet da mannen ble intervjuet, noe som førte til at hun ble parodiert her hjemme.

– At jeg er tydelig og litt ukontrollerbar er skummelt for folk. Jeg passer ikke stereotypien på en Hollywood-frue og her i L.A. lever vi jo i stereotypiland, sa hun i et intervju med magasinet Kamille i 2015.

Janne Tyldum var født i Honningsvåg i 1969. Hun etterlater seg en sønn som hun har med Morten Tyldum og to voksne døtre fra tidligere forhold.

Rettelse: Janne Tyldum ble 50 år, ikke 49 som det først sto i denne saken. Dette ble rettet 03.02.20 klokken 15.56.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder